İç Anadolu'da muhtarlık ara seçimleri başladı

SİVAS (AA) - Sivas, Yozgat, Kayseri, Niğde, Nevşehir, Kırıkkale ve Kırşehir'de, farklı nedenlerle boş bulunan muhtarlık veya ihtiyar heyeti seçimleri için sandık başına gidildi.Sivas'ta seçimlerde görev alacak personel ile seçmenler,...

06 Haziran 2021 Pazar 12:29
İç Anadolu'da muhtarlık ara seçimleri başladı

SİVAS (AA) - Sivas, Yozgat, Kayseri, Niğde, Nevşehir, Kırıkkale ve Kırşehir'de, farklı nedenlerle boş bulunan muhtarlık veya ihtiyar heyeti seçimleri için sandık başına gidildi.

Sivas'ta seçimlerde görev alacak personel ile seçmenler, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutuldu.

Muafiyeti, ikamet ile oy verme yeri arasındaki güzergah ve zaman dilimiyle sınırlı olan vatandaşlar, salgınla mücadelede alınan tedbirlere uyarak oylarını kullandı.

Kent genelinde 11 ilçede 25 köy muhtarlığı, merkezde ve Yıldız beldesinde mahalle muhtarlığı için seçimler yapılıyor.

- Yozgat

Yozgat'ta 9 köy ve 2 mahallede boş bulunan muhtarlıkların seçimi başladı.

Kent merkezinde muhtarları vefat eden Şeyh Ahmet Efendi ve Tekke Mahallesi'nde seçimi için mahalle sakinleri oy kullandı.

Şehit Abdullah Bozkurt İlkokulu'nda yapılan seçimde, 7 sandıkta 1635 seçmen oy kullanacak.

Seçmenlerden Zahide Evci, mahalle muhtarının vefat ettiğini bu nedenle yeniden seçim yapıldığını söyledi.

Ferhat Karameşe de "Tekke Mahallesi'nde muhtarımız rahmetli oldu, ara seçim yapıldı, oyumuzu kullandık. Herkese hayırlı olsun, seçime giren arkadaşlara da başarılar diliyorum." dedi

- Kayseri

Kayseri'de 9 mahallede çeşitli nedenlerle düşen muhtarlıklar için vatandaşlar sandık başına gitti.

Muhtarlık görevi sırasında vefat eden, görevden alınan ve istifa eden bölgelerde muhtarlık ve aza seçimi gerçekleştiriliyor.

İlçelerden Melikgazi'de Alparslan ve Gökkent, Hacılar'da Karpuzsekisi, Pınarbaşı'da Karahalka, Sarıoğlan'da Kaleköy, Sarız'da Karapınar ve Oğlakkaya, Yahyalı'da Çubukharmanı, Yeşilhisar'da Gülbayır mahallelerinde seçim yapılıyor.

Alparslan Mahallesi'nde 17 bin 917 seçmen 58 sandıkta, Gökkent Mahallesi'nde 4 bin 653 seçmen 15 sandıkta, Karpuzsekisi Mahallesi'nde 583 seçmen 2 sandıkta oy kullanacak.

Vatandaşlar Besime Özderici İlkokulu'nda Alparslan Mahallesi muhtarlığı için oy kullanmaya geldi.

Alparslan Mahallesi muhtar adayı Fatih Çalışkan, AA muhabirine, seçim yapılan 9 mahallenin içinde en büyüğünün Alparslan Mahallesi olduğunu söyledi.

Demokrasinin kazanması dileğinde bulunan Çalışkan, "Bir yarışa girdik, inşallah hangimiz önde giderse o kazanacak. Büyük bir mahalle, sürekli göç alıyor. Hem Kovid-19 nedeniyle hem de yaz dolayısıyla halkın bağlarına gitmesi nedeniyle ilgi çok fazla değil. Yine de 7-8 bin gibi bir katılım bekliyoruz." diye konuştu.

- Niğde

Niğde'de istifa etme ve vefat nedeniyle boşalan 4 köyde, yaklaşık bin 500 seçmen, 11 muhtar adayı arasında tercihlerini yapıyor.

Hacıbeyli muhtarı Ahmet Durukan ve Fesleğen köyü muhtarı İlyas Yılmaz'ın istifa etmesi, Emen köyü muhtarı Hüseyin Adıgüzel ve Murtaza köyü muhtarı Mükremin Uysal'ın hayatını kaybetmesi nedeniyle seçmen yeniden sandık başına gidiyor.

Seçimlerde görev alan personel ve seçmen, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutuldu.

Fesleğen köyünde seçmenler, Kovid-19 tedbirleri kapsamında oylarını kullandı.

Seçmen Adem Altın, AA muhabirine, köyde muhtarlık seçiminde 4 adayın mücadele ettiğini belirterek, "Önceki muhtar istifa etti. Hangisi hayırlıysa o seçilsin." dedi.

Cengiz Altın da adaylara başarı dileyerek, seçilecek muhtarın köyün sorunlarını çözmesini beklediklerini dile getirdi.

- Nevşehir

Nevşehir'de 4 köyde yeni muhtarın belirlenmesi için halk sandık başına gitti.

Merkez ilçeye bağlı Güvercinlik, Ürgüp ilçesine bağlı İbrahimpaşa, Gülşehir ilçesine bağlı Ovaören ve Derinkuyu ilçesine bağlı Doğala köyünde seçmen, okullara kurulan sandıklarda yeni muhtarı belirliyor.

Güvercinlik köyü muhtar adayı Mehmet Aktaş, muhtar Mustafa Yılmaz'ın vefatının ardından vekaleten görevi sürdürdüğünü belirterek, "Tek aday olarak seçime girdik. Köyümüzle ilgili devam eden çalışmaları sürdüreceğimiz gibi yeni projelerimiz de var. Köyümüze ve ülkemize faydalı çalışmalar yapmayı arzuluyoruz." dedi.

İbrahimpaşa köyü muhtar adayı Ali Özden de "Köy muhtarı Muammer Aydın'ın sağlık nedenlerinden dolayı istifasının ardından yapılacak seçim, salgın nedeniyle ertelenmişti. Bugün iki adayız. Hakkımızda hayırlısı olsun." diye konuştu.

- Kırıkkale

Kırıkkale'de de merkezde bir mahallede ve Çelebi ilçesine bağlı Karaağaç köyünde muhtarlık seçimi gerçekleştiriliyor.

Merkez Gürler Mahallesi'nde 23 sandıkta 6 bin 400 seçmenin oy kullanma işlemleri devam ediyor.

Muhtar adayı Nazi Güngör, AA muhabirine, mevcut başkanın hayatını kaybetmesinden dolayı birinci aza olarak muhtarlık görevini yürüttüğünü ve bugün de aday olarak seçime girdiğini söyledi.

Diğer adaylara da şans dileyen Güngör, kazanmanın da kaybetmenin de bir şeref olduğunu dile getirdi.

Diğer adaylardan Serhat Cankurt da geçen dönemde aday olduğunu ve seçimden ikinci çıktığını anlatarak, bütün mahalleliyi oy kullanmaya davet etti.

Diğer adaylara ve kazanacak kişiyi de şimdiden başarılar dileyen Cankurt, en genç adayın kendisi olduğunu belirtti.

- Kırşehir

Kırşehir merkeze bağlı Sıdıklı Ekizağıl köyünde de muhtarlık seçimi için halk sandık başına gitti. 133 seçmen, tek adayın olduğu seçimde oy kullanmaya başladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.