İl Milli Eğitim Müdürü Çalışkan ve beraberindeki öğretmenler Vali Işık'ı ziyaret etti

KARAMAN (AA) - Karaman İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, beraberindeki öğretmenlerle birlikte Vali Mehmet Alpaslan Işık’ı ziyaret etti.Ziyarette İl Millî Eğitim Müdürü Çalışkan Vali Işık'a 24 Kasım Öğretmenler Günü...

23 Kasım 2021 Salı 14:48
İl Milli Eğitim Müdürü Çalışkan ve beraberindeki öğretmenler  Vali Işık'ı ziyaret etti

KARAMAN (AA) - Karaman İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, beraberindeki öğretmenlerle birlikte Vali Mehmet Alpaslan Işık’ı ziyaret etti.

Ziyarette İl Millî Eğitim Müdürü Çalışkan Vali Işık'a 24 Kasım Öğretmenler Günü programına ilişkin bilgiler verdi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Işık, öğretmenleri ağırlamaktan dolayı mutlu olduğunu belirtti.

Öğretmenlerin bir ülkenin kaderini belirleyen yapı taşlarından biri olduğunu vurgulayan Işık, "Binlerce yıllık insanlık tarihinde toplumun öğreten rolünü üstlenmiş kişiler, dünden bugüne, bugünden yarına eğitim kültürünü ortaya koyan, yaşatan, geliştiren öğretmenler olmuştur. Bu sebepledir ki milletlerin kaderini belirleyen en büyük güç öğretmenlerdir." dedi.

Türkiye Cumhuriyetimizin kuruluşu kadar, yeni devletin sağlam temeller üzerinde güçlenmesi ve gelişmesindeki en büyük etkenin, yine öğretmenler olduğunu ifade eden Işık, şunları kaydetti:

" Devletimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün eğitim ve öğretmenlere verdiği önemle 'Başöğretmen' unvanını tercih etmesi, yeni neslin kimlerin eseri olacağına duyduğu güveni göstermesi bakımından çok önemlidir. Devletimizin günden güne daha da gelişen imkânlarıyla ilimiz eğitim öğretim ortamları ve öğretmenlere sunulan olanaklar her geçen daha da artmaktadır. Fakat eğitimde ve eğitimle gelişimde sınır yoktur. Bu anlamlı günde Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, aramızdan ayrılan ve görevi başındayken şehit olan bütün öğretmenleri ve eğitimcileri rahmet ve minnetle anıyor, eğitim çalışanlarının ve emekli olmuş öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. Tüm eğitim camiasına sağlık ve mutluluklar diliyorum."

Anahtar Kelimeler:
Karaman
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.