İl Tarım ve Orman Müdürü Şahin'den küçükbaş hayvan işletmesine ziyaret

KAYSERİ (AA) - Kayseri Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, Yahyalı ilçesinde bir üreticiye ait küçükbaş hayvan işletmesini ziyaret etti.Kurumdan yapılan açıklamaya göre, Şahin, Kirazlı Mahallesi'nde Duran Bircan’a ait küçükbaş...

16 Şubat 2021 Salı 16:56
İl Tarım ve Orman Müdürü Şahin'den küçükbaş hayvan işletmesine ziyaret

KAYSERİ (AA) - Kayseri Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, Yahyalı ilçesinde bir üreticiye ait küçükbaş hayvan işletmesini ziyaret etti.

Kurumdan yapılan açıklamaya göre, Şahin, Kirazlı Mahallesi'nde Duran Bircan’a ait küçükbaş hayvan işletmesini ziyaret ederek, ünitelerde incelemede bulundu.

Ziyarette konuşan Şahin, kentin gerek hayvan varlığı ile gerekse bünyesinde barındırdığı modern ve entegre kesimhaneler ile kırmızı et üretimi noktasında ülkenin lokomotifleri arasında yer aldığını ifade etti.

Bircan'ın topluma güzel örneklerden biri olduğunu vurgulayan Şahin, "Üniversite mezunu ve hali hazırda da eğitim hayatına devam etmektedir. Kardeşimizin diplomasının vermiş olduğu birçok ayrıcalıktan vazgeçerek hayvancılığı tercih etmesi küçük aile işletmesinin karlılığını ortaya koyan en iyi örneklerden biri. Bakanlığımız yürütmekte olduğu hibe programları, projeler ve hayvancılık desteklemeleri ile birlikte üreticisinin her zaman yanında yer almaya devam edecektir.” ifadelerini kullandı.

İşletme sahibi Bircan ise Tarım ve Orman Bakanlığının 300 koyun projesinden faydalandığını, bu sayede 100 olan koyun sayısını 400'e ulaştırdığını, küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin karlı bir iş kolu olması nedeniyle başka bir iş ile uğraşmayı tercih etmediğini kaydetti.

Bircan ayrıca 300 koyun projesi ile birlikte bakanlığın uygulamış olduğu anaç koyun ve sürü büyütme gibi desteklemelerden de faydalandığını aktararak, yardım ve destekleri için ilgililere teşekkür etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.