İlkbahar-yaz operasyonları kapsamında son iki ayda 48 terörist etkisiz hale getirildi

İçişleri Bakanlığı, ilkbahar-yaz operasyonları kapsamında son iki ayda 2'si kırmızı, 4'ü turuncu, biri yeşil, 9'u gri kategoride olmak üzere 48 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

16 Haziran 2021 Çarşamba 15:03
İlkbahar-yaz operasyonları kapsamında son iki ayda 48 terörist etkisiz hale getirildi

ANKARA (AA) - İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, bölücü terör örgütünü ülke gündeminden tamamen çıkarmak ve bölgede barındığı değerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek için teröristlerin tüm barınma alanlarına girecek şekilde 15 Nisan'da başlatılan ilkbahar-yaz operasyonlarının 1 Ekim'e kadar devam edeceği hatırlatıldı.

Jandarma komando, jandarma özel harekat, polis özel harekat ve güvenlik korucularının yer aldığı operasyonlarda, 1 Ekim'e kadar 9 bin 630 operasyonun icra edilmesi planlandı. Bu operasyonların bugüne kadar yüzde 39'u icra edildi.

48 terörist etkisiz hale getirildi

Operasyonlar kapsamında son iki ayda, 2'si kırmızı, 4'ü turuncu, biri yeşil, 9'u gri kategoride olmak üzere 48 terörist etkisiz hale getirildi. 298 sığınak ve mağarada, 159 mayın/EYP, 137 silah, 99 el bombası, 35 telsiz, 355 tüp, 8,2 ton gıda ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Anahtar Kelimeler:
Türkiye
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.