İmamın "sarı-kırmızı" aşkı

- Kayserili imam, büyük bir tutkuyla bağlandığı Kayserispor'un maçlarında anonsçu olarak görev yapıyor - Taraftarlarla sosyal yardım faaliyetlerinde de bulunan Akşit: - "İmam olarak taraftarların içinde bulunmam bazılarına enteresan geliyor ama bir taraftar derneği ya da taraftar grubu herkesin katılabileceği yer olmalıdır" - "İmam arkadaşlarımla görüştüğümde 'bu sene Kayserispor formalı cemaatim çoktu' diyenler oluyor. Bu da bizi sevindiriyor"

29 Nisan 2018 Pazar 12:10
İmamın

KAYSERİ (AA) - MÜZAHİM ZAHİD TÜZÜN - Kayserili imam Mustafa Akşit, büyük bir tutkuyla bağlandığı Kayserispor'un maçlarında da anonsçu olarak görev yapıyor.

Küçük yaşta Kayserispor'un Bulgar kalecisi Dimitar Ivankov'a hayranlığı sayesinde "sarı-kırmızılı" takımla tanışan Akşit, aradan geçen uzun yıllara rağmen bu tutkusundan vazgeçmedi.

Severek yaptığı imamlığın yanında görevini ihmal etmeden gönülden bağlı olduğu takımına her zaman ve her yerde desteğini esirgemeyen 24 yaşındaki Mustafa Akşit, çoğu zaman kilometrelere aldırış etmeden deplasmanlara gidip tribündeki yerini de alıyor.

Takımın Kayseri'de yaptığı maçlarda büyük bir heyecanla saatler öncesi stadyuma giden Akşit, maç saati geldiğinde ise eline aldığı mikrofonla binlerce taraftarın önünde anonsçu olarak görev yapıyor. Kayserispor'un gollerini de anons eden Akşit, sarı-kırmızılıların her golünde taraftarla büyük sevinç yaşıyor.

Sadece futbola bağlı kalmayan Akşit, bunun yanında Kapalı Kale Taraftarlar Derneği adına ihtiyaç sahiplerine ve okullara yönelik sosyal yardım faaliyetlerine de katılıyor.

Akşit, bir aile sıcaklığı yaşadığı "Kapalı Kale" adlı taraftar grubuyla camiye gidip birlikte ibadet ediyor.

AA muhabirine konuşan Akşit, çocuk yaşta tanıştığı Kayserispor'a aşkını asla kaybetmediğini söyledi.

- "İmam olmak taraftar olmaya engel değil olmamalıdır"

İmam olmasının takımının taraftarı olmasına engel teşkil etmediğini belirten Akşit, şunları kaydetti:

"Çocukluğumda kaleci olacağım diye bir hayalim vardı. O zaman Kayserispor'un kalecisi Dimitar İvankov'du onu çok severdim ve ona olan hayranlığım beni Kayserispor'la tanıştırdı. Kayserispor ve 'kapalı kale' ile tanışmam bu şekilde oldu. İmam olarak taraftarların içinde bulunmam bazılarına enteresan geliyor ama bir taraftar derneği ya da taraftar grubu herkesin katılabileceği yer olmalıdır. İçeride oynanan maçların hepsine gidiyorum. Aynı zamanda maçlarda anonsları ben yapıyorum. Deplasmanlara da işimin elverdiğince gitmeye çalışıyorum hatta maçları kaçırmayayım diye izin günlerimi de deplasman maçlarının olduğu günlere almaya çalışıyorum. İmam olmak taraftar olmaya engel değil, olmamalıdır. Sokakta, stadyumda ve burada da insanların tebliğe ihtiyacı var. Stadyumda mescit varsa orada imam olması gayet doğaldır."

Akşit, futbol takımına destek vermenin yanında taraftar derneği ile bir çok sosyal yardımda bulunmayı kendilerine hedef edindiklerini dile getirerek, "Kapalı Kale Taraftar Derneği kurulduğu günden bu yana aylık ve haftalık projelerimiz oluyor. Onları gerçekleştiriyoruz. 2016'nın Aralık ayında Suriye'nin Halep şehrine bir tır iaşe ve kıyafet yardımı gönderdik. Oraya gittiğimiz zaman mülteci kamplarına ikinci el olduğu için alınmayan atkı ve forma gibi eşyalar oldu, onları da Kilis Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu'na götürdük ve orayı kardeş okul olarak ilan ettik." diye konuştu.

- "Kayserispor formalı cemaatim çoktu"

Kilis Atatürk Ortaokulu'na çoğunluğu Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından oluşan 3 bin kitaplık kütüphane kurduklarını anlatan Akşit, insanların taraftar gruplarına karşı olan kötü algısını yıktıklarını savundu.

Akşit, taraftar grubu üyeleri ile camiye de gittiklerini anlatarak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Eskiden stadın kapalı kale tribününde bulunan mescidi kilitliyorlardı. Şu an ise maç saatlerine namaz vakti denk geldiğinde mescidin önünde uzun kuyruklar oluşuyor ve sıra bekleniyor. Stadyumda beraber namazımızı da kılıyoruz. Aynı şekilde stadyumdaki abdesthanelerde kesinlikle sıra oluyor. Bunlar sevindirici şeyler. İmam arkadaşlarımla görüştüğümde 'bu sene Kayserispor formalı cemaatim çoktu' diyenler oluyor. Bu da bizi sevindiriyor."

Akkışla ilçesinde imamlık yapan Akşit, Müftülük tarafından bir süre önce geçici görevlendirildiği Kayseri merkezdeki Taşçıoğlu Mümin Akan Kur'an Kursu'nda hizmet veriyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.