Irak Başbakanı Mustafa Kazimi'ye Rize Spor Forması….

Irak Gazeteciler Cemiyetinin davetiyle Bağdat’ta düzenlenecek devlet başkanları zirvesine katılmak için Irak’a giden Anadolu Yayıncılar Derneği yöneticileri Irak Başbakanı Mustafa Kazimiye Rize Spor forması hediye etti.

27 Ağustos 2021 Cuma 09:52
Irak Başbakanı Mustafa Kazimi'ye Rize Spor Forması….

AYD Başkan Yardımcısı ve Çaytv Genel Müdürü Hasan Yavuz Bakır  Başbakan Kazimiy'e “Ben Cumhurbaşkanımız Sn Erdoğan’ın memleti Rize’den geliyorum. Başta Sn Erdoğan olmak üzere Rize Halkının ve Türk halkının selamlarını getirdim dedi. IAynı zamanda Ç.Rizespor yönetim kurulu üyesi olan Bakır, Iraklı Sporcular Ali Adnan ve İsmail Dhurgam Rize Sporda forma giydiklerini ve Irak halkını başarıyla temsil ettiklerini, bu iki futbolcunun Irak halkını daha çok sevdirdi “ dedi .

Sporun yumuşak güç olduğunu belirten Bakır ,benzer faaliyetlerin ülkelerin birbirini yakından tanımasına vesile olacağı ve  dayanışmayı artıracağını söyledi.

Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan ise gazeteciler arasındaki dayanışmanın iki ülkenin yakınlaşmasına vesile olacağını belirterek “ Bizleri burada ağırlayan Irak Gazeteciler yönetimine teşekkür ederiz. Bu kuruluş bizleri çok güzel ağırladı. Bu çerçevede güzel bir organize yaptılar 22 ülkeden gazeteciler geldi.  Bu noktada Ülkemizdeki İletişim Başkanlığmız  da büyük hizmetler ediyor. İslam Dünyasındaki gazetecileri Türkiye’de ağırlamak isteriz. Bu konuyu Sn Fahrettin Altun Bey’e ileteceğiz dedi.

” Kabul Et yada Etme Türkiye büyük bir ülkedir “

Irak Başbakanı Mustafa Kazimi ise, "Türkiye ile 3 alanda önemli projelerimiz var. Bunlardan bir tanesi demiryollarımızı birlikte yenileyip geliştireceğiz. İpek yolu projesine bizde dahil olacağız. İkinci iş birliğimiz Elektrik üretimi ile ilgilidir. Yıllarca Irak’ın elektrik sorununu çözemedik. Bu dönem Türkiye ile ortaklaşa elektrik sorunun çözeceğiz. “ dedi . “Türkiye Sağlık sektöründe Avrupa’ya örnektir …..” Mustafa Kazımi  En önemli hedefimiz ise Türkiye ile sağlık alanında ortak proje yapacağız. Türkiye sadece İstanbuldan ibaret değil. Türkiye’nin her ilinde sağlık yatırımları var. Biz bu yatırımları örnek alıyoruz. Avrupalılar bile Türkiye’ye sağlık turizmi için mi geliyor .” dedi . Kazimi kabul et yada etme Türkiye çok büyük bir ülkedir. Türkiye’nin tecrübelerinden istifade etmeliyiz” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.