İsrail askerleri 2'si çocuk 12 Filistinliyi gözaltına aldı

İsrail ordusu tarafından Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde düzenlenen baskınlarda "terör eylemlerine karıştıkları" iddiasıyla 2'si çocuk 12 Filistinli gözaltına alındı.

13 Eylül 2018 Perşembe 13:10
İsrail askerleri 2'si çocuk 12 Filistinliyi gözaltına aldı

KUDÜS (AA) - İsrail askerleri işgal altındaki Batı Şeria'da 2'si çocuk 12 Filistinliyi gözaltına aldı.

'Gazze tecrübesi Batı Şeria'ya aktarılmalı' çağrısı'Gazze'deki durum felaket''Gazze Şeridi'nde hastane hizmetleri durabilir'Trump İsrail'in isteklerini bir bir yerine getiriyorİsrail askerleri 23 Filistinliyi gözaltına aldıİsrail'den Filistinli aktivistlerin 'sembolik köyü'ne kuşatma

Filistin basınında yer alan haberlere göre, İsrail ordusu tarafından Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde düzenlenen baskınlarda "terör eylemlerine karıştıkları" iddiasıyla 12 Filistinli gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında 9 ve 12 yaşlarında iki çocuğun da bulunduğu, çocukların İsrail askerleri tarafından El Halil kentinde okul yolunda gözaltına alındığı belirtildi.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te sık sık evlere baskın düzenleyen İsrail güçleri, çeşitli iddialarla Filistinlileri gözaltına alıyor.

Filistin Esirler Cemiyeti verilerine göre İsrail hapishanelerinde aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 6 bin Filistinli bulunuyor.

İsrail "idari tutukluluk" adını verdiği uygulamayla Filistinlileri istihbarata dayalı olarak 1 ila 6 ay alıkoyabiliyor. Tutuklunun, "İsrail'in güvenliği için tehlike teşkil ettiğine" karar verilmesi halinde askeri hakim, suç isnadında bile bulunmadan tutukluluk süresini 5 yıla kadar uzatabiliyor.

Muhabir: Mustafa Deveci

Anahtar Kelimeler:
Dünya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.