İtfaiyeden ANFA personeline yangın tatbikatı eğitimi

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığınca, ANFA Güvenlik Müdürlüğü ve ANFA Genel Müdürlüğü peyzaj personeline teorik ve uygulamalı yangın tatbikatı eğitimi verildi. Belediyeden yapılan açıklamaya göre,...

05 Ağustos 2021 Perşembe 13:33
İtfaiyeden ANFA personeline yangın tatbikatı eğitimi

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığınca, ANFA Güvenlik Müdürlüğü ve ANFA Genel Müdürlüğü peyzaj personeline teorik ve uygulamalı yangın tatbikatı eğitimi verildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Çubuk-1 Barajı Rekreasyon Alanı'ndaki tatbikata 93 ANFA personeli katıldı.

Ankara İtfaiyesindeki 8 kişilik ekip, iki itfaiye aracı ve bir tankerle eğitim verirken, ANFA personeli, yangın çeşitleri ve yangına müdahale esasları konusunda bilgilendirildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı 2. Bölge Amiri Orhan Özülüş, Türkiye'nin dört bir yanında yangınlarla mücadele edildiğini belirterek, şunları söyledi:

"Ankara İtfaiyesi olarak yangın bölgesine 20 araç ve 45 personelle müdahale ediyoruz. Bu doğrultuda, Ankara çevresinde meydana gelen orman yangınlarına daha duyarlı olmak için ANFA personeline yangın tatbikatı verdik. Arkadaşlarımızın yangınlara karşı daha eğitimli ve duyarlı olabilmesini amaçlıyoruz."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.