İyilik ve merhametin "en"lerine Vakıf İnsan Ödülü verilecek

- Vakıflar Genel Müdürlüğünce Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde 7 Haziran'da düzenlenecek Vakıf Haftası ve Ödül Töreni'nde Ahbap Derneği kurucusu Haluk Levent ve kurduğu aşevi ile sokak hayvanlarını besleyen Ünal Nafiz Hekim ödüllendirilecek - 19'uncu yüzyılda Bursa'da hizmete sunulan Gurabahane-i Laklakan'ın kurulmasına öncülük eden dönemin Fransız Konsolosu anısına Fransa Büyükelçiliğine, yeniden kullanıma açılması çalışmaları dolayısıyla Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'a Vakıf İnsan Ödülü takdim edilecek

04 Haziran 2021 Cuma 20:18
İyilik ve merhametin

ANKARA (AA) - Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü, Kovid-19 salgını nedeniyle haziran ayına ertelenen Vakıf Haftası töreninde, iyilik projeleriyle öne çıkan 4 hayırsevere "Vakıf İnsan Ödülü" takdim edilecek.

Vakıflar Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, salgın nedeniyle haziran ayına ertelenen Vakıf Haftası ve Ödül Töreni, 7 Haziran'da Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenecek.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un katılımıyla düzenlenecek törende "2021 Vakıf İnsan Ödülleri" de sahiplerini bulacak.

Vakıflar Genel Müdürlüğünce bu yıl şefkat ve merhamet temasıyla kutlanan ve sloganı "Merhametin Kuş Dili" olarak belirlenen, özellikle hayvanlara merhamet vurgusunun yapıldığı haftada iyilik projeleriyle öne çıkan 4 hayırsevere "Vakıf İnsan Ödülü" takdim edilecek.

İhtiyaç sahiplerine yardım eden Ahbap Derneği kurucusu, sanatçı Haluk Levent'e Vakıf İnsan Ödülü, derneğin toplumda yardımlaşma bilincinin korunmasına ve güçlenmesine katkıları ile iyi insan ve toplum inşasına hizmetleri için verilecek.

Vakıf İnsan Ödülleri kapsamında Fransa Büyükelçiliği de ödüllendirilecek. Büyükelçiliğe ödül, dünyanın ilk hayvan hastanesi olarak göçmen kuşların bakımının yapılması amacıyla 19’uncu yüzyılda Bursa’da hizmete sunulan Gurabahane-i Laklakan’ın (Düşkün Leylekler Evi) kurulmasına öncülük eden dönemin Fransız Konsolosu Mösyö Greguvar Bay anısına takdim edilecek. Ödülü Büyükelçi Herve Magro’ya alacak.

Ayrıca Bursa Osmangazi Belediyesince Gurabahane-i Laklakan'ın yaşatılması, restorasyonu ve yeniden kullanıma açılması çalışmaları dolayısıyla Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'a Vakıf İnsan Ödülü verilecek.

Yaklaşık 12 yıldır kurduğu aşevi ile sokak hayvanlarını besleyen iş insanı Ünal Nafiz Hekim ise iyilik ve merhamet içerikli projeleri ve çalışmalarından dolayı ödüllendirilecek.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.