KADEM Ankara Temsilciliği, "Başkent Kültür Yolu Festivali" kapsamında kadın sanatçıları ağırladı

ANKARA (AA) - Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Ankara Temsilciliği, "Başkent Kültür Yolu Festivali" kapsamındaki "Kadın Sanatçılar ve El Verilen Genç Sanatçılar Sergisi"nde, kadın sanatçıları sanatseverlerle buluşturdu.Kadın...

06 Haziran 2022 Pazartesi 22:20
KADEM Ankara Temsilciliği,

ANKARA (AA) - Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Ankara Temsilciliği, "Başkent Kültür Yolu Festivali" kapsamındaki "Kadın Sanatçılar ve El Verilen Genç Sanatçılar Sergisi"nde, kadın sanatçıları sanatseverlerle buluşturdu.

Kadın sanatçılarla yapılan söyleşilerin ilki "Sanat ve Değerler" başlığıyla Müzehibbe Semra Ata ile gerçekleştirildi. "Sanat ve Gençlik" isimli söyleşi ise Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Grafik ve Tasarım Bölümü Başkanı Prof. Birsen Çeken ile yapıldı.

Söyleşi sonrası Çeken'in resim yapmasına şahitlik eden katılımcılar, renk ve teknikler konusunda bilgi aldı.

Çeken'in, İstiklal Marşı'nın yazıldığı Tacettin Dergahı'nı resmetmesinin ardından ellerine fırça alan sanat meraklısı gençler ve aileleri, tarihi Hamamönü'nde yer alan saat kulesinin resmini yaptı.

KADEM Ankara Temsilcisi Asiye Güneş ise Hamamönü'ndeki "Başkent Kültür Yolu" rotasında yer alan duraklar ve tarihi mekanlar hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Sanatseverler, bu duraklardan biri olan KADEM Ankara Temsilciği bahçesinde canlı performansları izledi.

KADEM Ankara Temsilciliği, karma sergi kapsamında yarın "Sanat ve Kadın" başlıklı söyleşide Zübeyde Kayrak'ı, 11 Haziran'da ise "Sanat ve Toplum" başlıklı söyleşide Duygu Orak'ı ağırlayacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.