Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, İl Emniyet Müdürlüğü tarafından kurulan Kadın Acil Destek Uygulaması (KADES) standını ziyaret etti.Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükkılıç,...

25 Kasım 2020 Çarşamba 14:05
Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, İl Emniyet Müdürlüğü tarafından kurulan Kadın Acil Destek Uygulaması (KADES) standını ziyaret etti.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükkılıç, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda açılan stantta kadın derneklerinin temsilcileri ile bir araya geldi.

Her türlü canlıya şiddetin insanlık suçu olduğunu, kadına yönelik şiddetin de asla kabul edilemeyeceğini belirten Büyükkılıç, "Şiddet, şiddettir, kadınlara yönelik şiddet asla kabul edilemez. Kadınlara şiddet konusunda duyarlılık gösteriyoruz, sıfır tolerans diyoruz. Cumhurbaşkanlığımız ve bakanlıklarımız önderliğinde kurum ve kuruluşlarımızla sivil toplum örgütleriyle iş birliği yapıyoruz. İçişleri Bakanlığı'nın KADES uygulamasını da çok önemsiyoruz. Şiddete uğrandığı zaman kadınların hemen yetkililere bildirmeleri konusunda kendilerine tavsiyelerde bulunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Büyükkılıç, daha sonra vatandaşlara kadına yönelik şiddet konusunda alınabilecek tedbirler ile şiddete maruz kalan kişilerin nerelere başvurabilecekleri bilgisinin yer aldığı broşür dağıttı.

Büyükkılıç, Vali Şehmus Günaydın, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk ile birlikte Kocasinan İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Amirliği'ni de ziyaret ederek, polis memurlarından bilgi aldı.

- CHP Kayseri Kadın Kolları

CHP Kayseri Kadın Kollarından yapılan yazılı açıklamada da Türkiye'de kadına yönelik şiddet, ayrımcılık ve hak ihlallerinin artarak devam ettiği belirtildi.

Kadınların şiddete, istismara, yoksulluğa, güvencesizliğe sıkıştırılmış hayatlar yaşadığı öne sürülen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Bizler Halide Edip'lerden, Bahriye Üçok'lardan, Türkan Saylan'lardan aldığımız ilhamla kadınların demokrasi, eşitlik ve insan hakkı mücadelesini uluslararası dayanışma içinde sürdüreceğiz. Sokakları, meydanları, kampüsleri, fabrikaları, tarlaları terk etmeyeceğiz. Hayatı kurduğumuz her alanda sözümüzü çoğaltacağız. Siyaset yapmaktan da emeğimizin hakkını savunmaktan da vazgeçmeyeceğiz. Eşit, özgür ve demokratik bir gelecek biz kadınların ellerinde yükselecek. Yaşamın her köşesini sevgiyle, barışla, kardeşlikle güvenli bir gelecekle donatacağız."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.