KAEÜ'de "Bilim, Sanat, Ahlak Işığında Ahi Evran, Ahilik ve Tıp" konulu çevrimiçi konferans düzenlenecek

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinde (KAEÜ), "Bilim, Sanat, Ahlak Işığında Ahi Evran, Ahilik ve Tıp" konulu çevrimiçi konferans düzenleneceği bildirildi.KAEÜ'den yapılan açıklamada, Ahilik teşkilatının kurucusu,...

20 Nisan 2021 Salı 13:42
KAEÜ'de

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinde (KAEÜ), "Bilim, Sanat, Ahlak Işığında Ahi Evran, Ahilik ve Tıp" konulu çevrimiçi konferans düzenleneceği bildirildi.

KAEÜ'den yapılan açıklamada, Ahilik teşkilatının kurucusu, esnaf ve sanatkarın piri olarak kabul edilen Ahi Evran Veli'nin doğumunun 850. yılı etkinlikleri kapsamında farklı faaliyetlerin planlandığı ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2021 yılının "Ahi Evran Yılı" olarak kutlanmasına ilişkin genelgeyi yayımlamasının ardından yıl boyunca yurt genelinde ve yurt dışında etkinlikler düzenlenmesine karar verildiği hatırlatılan açıklamada, bu kapsamda KAEÜ Tıp Fakültesi tarafından 22 Nisan 2021'de üniversitenin YouTube kanalı üzerinden "Bilim, Sanat, Ahlak Işığında Ahi Evran, Ahilik ve Tıp" konulu çevrim içi konferans yapılacağı aktarıldı.

Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın konferansta "Ahilik Değerinde İnsan" konulu bir konuşma yapacağı vurgulanan açıklamada, farklı üniversiteden bilim insanlarının Ahi Evan Veli ve Ahilikle ilgili bilgiler vereceği kaydedildi.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.