Kahramankazan Belediyesi çiftçinin elinde kalan patatesleri satın alarak ihtiyaç sahiplerine dağıtacak

ANKARA (AA) - Kahramankazan Belediyesi, talep düşüklüğü nedeniyle çiftçinin elinde kalan patatesleri satın alarak ihtiyaç sahiplerine dağıtacak.Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, tarım ve hayvancılık alanında yoğun potansiyele sahip...

11 Şubat 2021 Perşembe 12:19
Kahramankazan Belediyesi çiftçinin elinde kalan patatesleri satın alarak ihtiyaç sahiplerine dağıtacak

ANKARA (AA) - Kahramankazan Belediyesi, talep düşüklüğü nedeniyle çiftçinin elinde kalan patatesleri satın alarak ihtiyaç sahiplerine dağıtacak.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, tarım ve hayvancılık alanında yoğun potansiyele sahip ilçede çiftçilere yönelik desteklemelerinin sürdüğü belirtildi.

Tarım ve Orman Bakanlığının çiftçi ve üreticilerin elinde kalan patateslerin belediyeler tarafından alınması yönünde yaptığı çağrının ardından harekete geçildiği ifade edilen açıklamada, Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz'un talimatıyla çalışmalara başlandığı, ilk etapta yaklaşık 20 ton patates alımı gerçekleştirdiği aktarıldı.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Başkan Oğuz, tarım ve hayvancılık ilçesi olan Kahramankazan'da belediye olarak çiftçilere her zaman destek olduklarını kaydederek, Bakanlığın açıklamasının ardından patates üreticilerinin mağdur olmaması için harekete geçtiklerini belirtti.

Oğuz, belediye olarak satın aldıkları patatesleri ilçedeki ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtacaklarını bildirdi.

Kahramankazanlı çiftçi Bekir Gönen ise belediye tarafından satın alınan patateslerin kendilerini oldukça mutlu ettiğini vurgulayarak, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Başkan Oğuz'a teşekkür etti.

Çiftçi Ahmet Yazal da büyük emekler vererek yetiştirdikleri patateslerinin satılmaması durumunda büyük zarar edeceklerine dikkati çekerek, "Allah razı olsun başkanımızdan, bizi büyük bir mağduriyetten kurtardı." ifadesini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
AnkaraKahramankazanPatates
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.