Kahramankazan'da 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi

ANKARA (AA) - Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.Milli Egemenlik Parkı'nda düzenlenen törene Kaymakam Abdullah Selim Parlar, Belediye Başkanı Serhat Oğuz, gaziler ve şehit aileleri...

19 Eylül 2021 Pazar 12:19
Kahramankazan'da 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi

ANKARA (AA) - Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Milli Egemenlik Parkı'nda düzenlenen törene Kaymakam Abdullah Selim Parlar, Belediye Başkanı Serhat Oğuz, gaziler ve şehit aileleri katıldı.

Çelenk sunma töreni ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından gaziler adına Kıbrıs gazisi Özcan Altunel ve Hava Piyade Üsteğmen Uğur Tekcan günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı.

Törende öğrenciler de günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okudu.

Gazi Altunel, konuşmasında, gazilerin Türk vatanseverliğinin, kahramanlığının ve fedakarlığının yaşayan destanları olduğunu belirterek, "Şehit ve gazi vatanımızı savunmak için destanı yazan kahramanların adıdır. Kahraman şehitlerimiz ve gazilerimiz adlarını tarihe altın harflerle yazdırdı. Şehitler nurlu, gaziler onurlu askerdir. Vatan onlara minnettardır." dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.