Kahramankazan'da arama kurtarma ekibine doğada arama kurtarma eğitimi verildi

ANKARA (AA) - Kahramankazan Belediyesi Arama Kurtarma Birliğine, doğada arama kurtarma eğitimi verildi.Kılıçlar Mahallesi'ndeki Sürsefa Çam Koruluğunda verilen eğitimlerde, önce malzeme tanıtımı ve kamp kurulumu hakkında teorik bilgiler,...

25 Temmuz 2022 Pazartesi 14:51
Kahramankazan'da arama kurtarma ekibine doğada arama kurtarma eğitimi verildi

ANKARA (AA) - Kahramankazan Belediyesi Arama Kurtarma Birliğine, doğada arama kurtarma eğitimi verildi.

Kılıçlar Mahallesi'ndeki Sürsefa Çam Koruluğunda verilen eğitimlerde, önce malzeme tanıtımı ve kamp kurulumu hakkında teorik bilgiler, ardından yapay tırmanış makara sistemleri, emniyet noktası oluşturma, ip bağlama, eğimli arazilerde sedye ile yaralı tahliyesi gibi konular da uygulamalı olarak gösterildi.

Ormanlık alanda 2 süren eğitimlere tamamı belediye personelinden oluşan 12 personel katıldı. Birliğin eğitimleri İHH eğitmeni ve Belediye Park Bahçeler Müdürü Ömer Ünal tarafından verildi.

Ünal, 2 günlük kamp eğitiminin oldukça verimli geçtiğini ve doğadaki eğitimlerin devam edeceğini belirterek, şunları söyledi:

"Arkadaşlarımız tam bir ekip ruhu içinde üstlendikleri görevleri yerine getirdiler. Katılımın belirli sayıda olması personelin daha iyi eğitim almasını da sağladı. Tabii buradan Belediye Başkanımız Serhat Oğuz'a teşekkür ediyoruz, bize bu imkanı verdiği için. Başkanımız sağolsun bize inandı, güvendi ve desteğini hiç esirgemedi. Biz de bu güvene layık olmak için elimizden geleni gösteriyoruz."


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.