Kahramankazan'da EBABÜS öğrencileri öğretmenleriyle buluşturdu

ANKARA (AA) - Kahramankazan Belediyesinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle yapılan uzaktan eğitime katılma imkanı bulamayan öğrenciler için bir otobüsü bilgisayar ve internetle donatarak oluşturduğu Mobil EBA Destek Noktası...

21 Temmuz 2021 Çarşamba 11:18
Kahramankazan'da EBABÜS öğrencileri öğretmenleriyle buluşturdu

ANKARA (AA) - Kahramankazan Belediyesinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle yapılan uzaktan eğitime katılma imkanı bulamayan öğrenciler için bir otobüsü bilgisayar ve internetle donatarak oluşturduğu Mobil EBA Destek Noktası (EBABÜS) ile öğrencilerin öğretmen ve arkadaşlarıyla buluşmasını sağladığı bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Kahramankazan'da 8 farklı noktada hizmet veren EBABÜS'te 76 öğrencinin 124 günlük periyotta 496 saat boyunca derslere katıldığı belirtildi.

Bu süreçte toplam 1079 kilometre yol kat eden EBABÜS'ün öğrencilere derslerinden geri kalmama imkanı sunduğu aktarılan açıklamada, 15 bilgisayar ve internet altyapısı ile donatılan otobüsün ilçe merkezine farklı uzaklıklardaki Alpagut, Çimşit, Emirgazi, İmrendi, Kumpınar, Yassıören, Soğulcak ve Kınık mahallelerine öğrencilerin ayağına gittiği vurgulandı.

EBABÜS'ün ayrıca, farklı illerden gelen ve ilçenin değişik mahallelerinde kurdukları çadırlarda yaşayan mevsimlik tarım işçisi ailelerin çocuklarını da kayıtlı olduğu illerdeki öğretmenleriyle buluşturduğu anlatılan açıklamada, ihtiyaç duyan öğrencilere kırtasiye malzemeleri de verildiği kaydedildi.



Anahtar Kelimeler:
AnkaraKahramankazanEbabüs
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.