Kahramankazan’da meyveleri ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak 3 bin 500 fidan toprakla buluşturuldu

ANKARA (AA) - Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde belediye tarafından kurulan meyve bahçesinde 3 bin 500 fidan daha toprakla buluşturuldu. Burada yetiştirilecek meyveler ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.Belediyeden yapılan açıklamaya göre,...

05 Mayıs 2021 Çarşamba 15:19
Kahramankazan’da meyveleri ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak 3 bin 500 fidan toprakla buluşturuldu

ANKARA (AA) - Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde belediye tarafından kurulan meyve bahçesinde 3 bin 500 fidan daha toprakla buluşturuldu. Burada yetiştirilecek meyveler ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, yoğun bir tarım ve hayvancılık potansiyeline sahip olan ilçede çiftçilere yönelik eğitimler düzenlenerek, modern tarım tekniklerinin yaygınlaştırılması ve tarımsal üretimin zenginleştirilmesi amacıyla kurulan meyve bahçesine yeni fidanlar dikildi.

"Modern tarım laboratuvarı” olarak da hizmet verecek meyve bahçesi ilk etapta 150 bin metrekare alan üzerine oluşturuldu. Bahçeye farklı meyvelerden oluşan yaklaşık 5 bin fidan dikilmişti. Buna 3 bin 500 fidan ilave edildi.

Aynı zamanda bir uygulama sahası olma özelliğini taşıyacak bahçeden elde edilecek meyveler ise belediye tarafından ihtiyaç sahiplerine ücretsiz dağıtılacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, salgın sürecinde tarım ve hayvancılığın öneminin arttığını vurguladı.

Oluşturdukları bu bahçe ile tarımsal üretime önemli katkılar sunmayı hedeflediklerini belirten Oğuz, "Hem uygulama sahası hem de bir üretim alanı olarak kullanılacak bahçe ile önemli kazanımlar elde edilecek. Böylelikle hem modern tarım teknikleri ilçemizdeki çiftçi ve üreticilerimize anlatılacak hem de buradan elde edilecek meyvelerimizi ihtiyaç sahiplerimize dağıtmış olacağız. Bu uygulama ile ilçemizde meyve üretimi alanındaki zenginliği de artırmış olacağız." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.