Kahramankazan'da yeni hastane için geri sayım

ANKARA (AA) - Sağlık Bakanlığı tarafından Kahramankazan'da yapımı süren 150 yataklı tam teşekküllü Devlet Hastanesinde sona yaklaşıldı.Kahramankazan'da yapım çalışmaları büyük oranda tamamlanan 150 yataklı ve tam teşeküllü...

10 Aralık 2020 Perşembe 12:59
Kahramankazan'da yeni hastane için geri sayım

ANKARA (AA) - Sağlık Bakanlığı tarafından Kahramankazan'da yapımı süren 150 yataklı tam teşekküllü Devlet Hastanesinde sona yaklaşıldı.

Kahramankazan'da yapım çalışmaları büyük oranda tamamlanan 150 yataklı ve tam teşeküllü devlet hastanesinin açılışı için geri sayım başladı.

Belediye Başkanı Serhat Oğuz da çalışmaları zaman zaman yakından takip ediyor, yetkililerden bilgi alıyor.

Toplam 52 bin 626 metrekare alan üzerine kurulan hastanede odalar tek ve çift kişilik olacak. Modern mimari yapısıyla dikkati çeken hastanede son teknoloji tıbbi cihazlar kullanılacak. Hastanede ayrıca otopark ile açık ve kapalı alanlar da yer alıyor. Hastanede poliklinikten, fizik tedavi hizmetlerine kadar geniş sağlık hizmeti sunulacak. Hastanede toplam poliklinik sayısı 61 olacak. Bunların arasında birer poliklinik diyalize ve kemoterapiye ayrılacak. Fizik tedavi hizmetleri için 3 poliklinik olacak.

Hastanede acil poliklinik sayısı 4, diş polikliniği ise 5 olarak planlandı. Endoskopi, bronkoskopi için de birer klinik olacak. Hastane 15 yataklı yoğun bakım ünitesi ve 7 ameliyathanesi ile hizmet verecek. İnşaat çalışmaları büyük oranda tamamlanan hastanenin, önümüzdeki yılın ilk aylarında hizmete girmesi planlanıyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.