Kapadokya ilkbaharda beyaza büründü

NEVŞEHİR (AA) - Kapadokya bölgesinde gece yağan kar, baharın ilk ayında peribacalarını beyaz örtüyle kapladı. Akşam saatlerinde başlayan yağmurun, gece kara dönüşmesinin ardından tarihi ve turistik merkezler karla kaplandı.UNESCO Dünya...

12 Mart 2021 Cuma 11:10
Kapadokya ilkbaharda beyaza büründü

NEVŞEHİR (AA) - Kapadokya bölgesinde gece yağan kar, baharın ilk ayında peribacalarını beyaz örtüyle kapladı.

Akşam saatlerinde başlayan yağmurun, gece kara dönüşmesinin ardından tarihi ve turistik merkezler karla kaplandı.

UNESCO Dünya Kültür Mirası listesindeki bölgedeki, Uçhisar Kalesi çevresi ile Kılıçlar ve Güllüdere vadilerindeki peribacaları ve doğal kayalar güzel görüntü oluşturdu.

Nevşehir İl Özel İdaresi ile Nevşehir Belediyesi ekipleri, bölgedeki ve kent merkezindeki yollarda kar temizleme ve buzlanmaya karşı tuzlama çalışması yaptı.

Sıcaklığın hissedilir şekilde düştüğü bölgede turistlerin otellerinde kalmayı tercih etmesinden dolayı bölgede sakinlik oluştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.