Kapadokya'da balon turlarına rüzgar molası

NEVŞEHİR (AA) - Kapadokya bölgesinde, turistlerin ilgi gösterdiği aktivitelerin başında gelen sıcak hava balon turu, olumsuz hava koşullarından dolayı 6 gündür yapılamıyor.Kapadokya'yı ziyaret eden turistlerin, peribacaları ve doğal...

14 Ocak 2022 Cuma 09:06
Kapadokya'da balon turlarına rüzgar molası

NEVŞEHİR (AA) - Kapadokya bölgesinde, turistlerin ilgi gösterdiği aktivitelerin başında gelen sıcak hava balon turu, olumsuz hava koşullarından dolayı 6 gündür yapılamıyor.

Kapadokya'yı ziyaret eden turistlerin, peribacaları ve doğal kaya oluşumlarıyla kaplı vadileri gökyüzünden izlemelerine imkan sunan sıcak hava balon turu, bölgede etkili olan rüzgar nedeniyle bugün de iptal edildi.

Tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ndeki bölgede, balon turları yılda ortalama 220 gün gerçekleştirilebiliyor.

Sıcak hava balon turları, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce (SHGM) yapılan değerlendirmelerin ardından uygun hava koşullarında düzenleniyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.