Kapadokya'da rüzgar ve yağış nedeniyle sıcak hava balon turları yapılamadı

NEVŞEHİR (AA) - Kapadokya'da yerli ve yabancı turistlerin ilgi gösterdiği sıcak hava balon turları, olumsuz hava koşulları nedeniyle ertelendi.UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Kapadokya'daki doğal, tarihi ve kültürel değerleri,...

15 Eylül 2021 Çarşamba 10:39
Kapadokya'da rüzgar ve yağış nedeniyle sıcak hava balon turları yapılamadı

NEVŞEHİR (AA) - Kapadokya'da yerli ve yabancı turistlerin ilgi gösterdiği sıcak hava balon turları, olumsuz hava koşulları nedeniyle ertelendi.

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Kapadokya'daki doğal, tarihi ve kültürel değerleri, turistlerin gökyüzünden izlemesine olanak sunan balon turları, bölgede aralıklarla etkili olan rüzgar ve yağış nedeniyle yapılamadı.

Yetkililer, olumsuz hava koşullarının yarın da bölge genelinde devam etmesinin beklendiğini, uçuşların 17 Eylül Cuma günü yeniden başlayabileceğini bildirdi.

Bölgede yılda ortalama 250 gün yapılabilen uçuşlar, rüzgar, sis ve yağış nedeniyle zaman zaman gerçekleştirilemiyor. Sıcak hava balon turu, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) Nevşehir Koordinatörlüğünün değerlendirmesi sonucu hava şartlarının elverişli olması durumunda verilen izinle yapılabiliyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.