Kapadokya'da "tam kapanma" sürecinde sessizlik hakim

NEVŞEHİR (AA) - Kapadokya bölgesindeki tarihi ve turistik alanlarda, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında dün akşam saat 19.00'da başlayan "tam kapanma" nedeniyle sakinlik yaşanıyor.Türkiye'nin önemli turizm...

30 Nisan 2021 Cuma 12:37
Kapadokya'da

NEVŞEHİR (AA) - Kapadokya bölgesindeki tarihi ve turistik alanlarda, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında dün akşam saat 19.00'da başlayan "tam kapanma" nedeniyle sakinlik yaşanıyor.

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'da, tam kapanma sürecine girilmesiyle peribacaları ve ilginç kaya oluşumlarıyla kaplı vadilerde yeniden sessizlik hüküm sürmeye başladı.

Önemli turistik merkezlerden Ürgüp ve Derinkuyu ilçesi ile Göreme, Uçhisar ve Ortahisar beldeleri ve Çavuşin köyünde sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olan az sayıda yabancı turist sakin ortamda, sosyal mesafe ve maske kuralına riayet ederek gezinti yaptı.

Baharın gelişi ile yeşile bürünen, Pers dilinde "Güzel atlar ülkesi" anlamına gelen Kapadokya'da, sahiplerince doğaya bırakılan atlar peribacaları arasındaki arazide güzel görüntüler oluşturdu.

Avanos ilçesinde Kızılırmak'ın ayırdığı iki yakayı birleştiren ve ilçenin simgelerinden asma köprü ise son haftaların en sakin gününe sahne oldu.

Öte yandan, turistlerin bölgenin manzarasını gökyüzünden izlemesine imkan sunan sıcak hava balon turu ile atlı tur ve arazi araçlarıyla düzenlenen etkinlikler de tam kapanma sürecinde yapılamayacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.