Karaismailoğlu: Kuzey Marmara Otoyolu İle Yılda 5.4 Milyar Tl Tasarruf Sağlıyoruz

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Marmara Bölgesi’nin yük ve transit trafiğini şehir dışına alan Kuzey Marmara Otoyolu’nu açıldığı günden bu yana 864 milyon aracın kullandığını bildirerek, bu proje ile yılda 5.4 milyar lira tasarruf sağlandığını vurguladı.

31 Mart 2023 Cuma 12:26
Karaismailoğlu: Kuzey Marmara Otoyolu İle Yılda 5.4 Milyar Tl Tasarruf Sağlıyoruz

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kuzey Marmara Otoyolu ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Kınalı’dan başlayan 398 kilometre uzunluğundaki otoyolun Sakarya Akyazı’ya uzandığını kaydeden Karaismailoğlu, “Kuzey Marmara Otoyolu, İstanbul’un şehir içindeki ve mevcut Boğaz köprülerindeki trafik yoğunluğunu azaltarak, araçların şehir içi trafiğine girmeden, yüksek standartlı, kesintisiz, emniyetli ve konforlu bir yol ile transit geçişini sağladı. İstanbul, Kocaeli ve Sakarya illerindeki sanayi bölgelerinin çevresinden geçen otoyol ile sanayi bölgelerinin otoyola doğrudan erişimlerini temin ettik” ifadelerini kullandı.

MARMARA BÖLGESİ’NDE OTOYOL AĞI KURACAĞIZ

26 Ağustos 2016 yılında Odayeri-Paşaköy kesiminin açıldığını anımsatan Karaismailoğlu, bu tarihten itibaren otoyolunu toplam 864 milyon aracın kullandığını bildirdi. Bu proje ile yılda 5.4 milyar lira tasarruf sağlandığının altını çizen Karaismailoğlu, karbon emisyonunun da 425 bin ton azaldığını belirtti. Kuzey Marmara Otoyolu’nun, İstanbul-İzmir Otoyolu ve TEM Otoyolu’na birkaç noktadan entegre olduğunu, ilerleyen zamanlarda Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu’na da bağlanacağını vurgulayan Karaismailoğlu, ekonomik aktivitenin en yoğun olduğu Marmara Bölgesi’nin etrafında yüksek standartlı bir otoyol ağı kuracaklarını kaydetti.

DÜNYANIN EN GENİŞ TABLİYESİNE SAHİP KÖPRÜSÜ

Projenin bünyesinde dünyanın en önemli mühendislik yapılarından olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü de barındırdığını belirten Karaismailoğlu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün 59 metrelik genişliğiyle dünyanın en geniş tabliyesine sahip köprüsü olduğunu kaydetti. Karaismailoğlu, şunları kaydetti:

“Yavuz Sultan Selim Köprüsü, üzerinden hızlı tren ve yük trenlerinin geçmesine imkan verecek şekilde tasarlandı. Kuleleri 322 metre yüksekliğe ulaşan Yavuz Sultan Selim Köprüsü, 1408 metre ana açıklık uzunluğuna sahip. Köprünün toplam boyu kenar açıklıklarıyla birlikte 2 bin 164 metreye ulaşıyor."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.