Karakeçili ilçesinde çiftçilere kırsal kalkınma destekleri

KIRIKKALE (AA) – Karakeçili ilçesinde çiftçiler, Kırsal Kalkınma Desteklemeleri kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi konusunda bilgilendirildi.İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Şube Müdürü Ahmet...

14 Aralık 2020 Pazartesi 14:54
Karakeçili ilçesinde çiftçilere kırsal kalkınma destekleri

KIRIKKALE (AA) – Karakeçili ilçesinde çiftçiler, Kırsal Kalkınma Desteklemeleri kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi konusunda bilgilendirildi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Şube Müdürü Ahmet Barış, Karakeçili Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda, Kırsal Kalkınma Yatırımları Destekleme Programı kapsamında yüzde 50 hibe desteği sağlandığını belirtti.

Tarımsal ürünlerin işlenmesi, kurutulması, dondurulması, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik yatırımlar, proje kapsamında yer alan tesislerde kullanılmak üzere enerji üretim tesisleri, su ürünleri yetiştiriciliği yapılmasına yönelik yatırımlar, hayvansal ve bitkisel orijinli gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması yatırımları, tarımsal üretime yönelik sabit yatırımların desteklenme kapsamında yer aldığını anlatan Barış, "Bakanlığın kayıt sistemine kayıtlı olan gerçek ve tüzel kişiler başvura yapabilir. Yeni, tamamlama, kapasite artırımı ve teknoloji yenileme yatırımlarına belirli oranlarda destek sağlanıyor. İnşaat yapım giderleri ve makine ekipman alım giderleri de program kapsamında destekleniyor." diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.