Karakeçili'de itfaiye personeline eğitim verildi

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'nin Karakeçili ilçesinde itfaiye ekiplerine İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü tarafından eğitim verildi.Belediye bahçesindeki eğitimde, kapalı devre solunum sistemi, yüksek basınçla çalışan kesici,...

23 Eylül 2021 Perşembe 17:52
Karakeçili'de itfaiye personeline eğitim verildi

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'nin Karakeçili ilçesinde itfaiye ekiplerine İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü tarafından eğitim verildi.

Belediye bahçesindeki eğitimde, kapalı devre solunum sistemi, yüksek basınçla çalışan kesici, ayırıcı ve parçalayıcı ekipmanlar, enkaz altı görüntüleme cihazı, sismik dinleme cihazı, makinaların girmediği alanlarda kullanılan holigan seti ve kurtarmalarda kullanılan emniyet kemerinin tanıtımı ve kullanım alanları anlatıldı.

Arama kurtarma teknisyeni Adnan Başer yangın, sel, deprem gibi doğal afetlerde ve trafik kazaları ile kurtarma faaliyetlerinde nasıl davranılması gerektiğini ve makinaların nasıl kullanılacağını uygulamaları gösterdi.

Herkesin ilk yardım eğitimini alması gerektiğini ifade eden Başer, kazalarda ilk yardımın çok önemli olduğunu ve uzmanlık gerektiren müdahalelerde eğitim alan kişilerin yardımcı olabileceğini söyledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.