Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, zeytinyağı tesislerini ziyaret etti

KARAMAN (AA) - Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, Elmadağı ve Cerit köyündeki zeytinyağı tesislerini ziyaret etti.Vali Işık, ilk olarak Elmadağı köyü Taşdibi mevkisindeki bir zeytinyağı fabrikasının üretim tesislerini gezdi.Işık, daha...

21 Ekim 2021 Perşembe 16:03
Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, zeytinyağı tesislerini ziyaret etti

KARAMAN (AA) - Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, Elmadağı ve Cerit köyündeki zeytinyağı tesislerini ziyaret etti.

Vali Işık, ilk olarak Elmadağı köyü Taşdibi mevkisindeki bir zeytinyağı fabrikasının üretim tesislerini gezdi.

Işık, daha sonra Cerit köyünde bu yıl açılan zeytinyağı fabrikasını ziyaret ederek zeytinin, hasat edilmesinden sofraya ulaşıncaya kadar geçen süreci yerinde izledi.

Ziyaretlerin ardından açıklamalarda bulunan Vali Işık, tesislerin Karaman ekonomisine ve istihdamına ciddi katkı sağlayacağını söyledi.

Bölgenin tarımsal üretimine katma değer sağlayacak zeytinin, ekonomik ve toplumsal değerinin büyük olduğunu ifade eden Işık, "İlimizin zeytinyağı üretiminde söz sahibi olabilmesi için bölgesel farklılıklar göz önüne alınarak, çalışmaların bu yönde yürütülmesi, daha sağlıklı ve kaliteli ürün elde edilmesi açısından son derece önemli. Zeytin ve zeytinyağı ilimizin ekonomik ve sosyal hayatında önemli bir yer tutuyor. Yerli üretim konusunda markalaşmak önemli." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.