Karaman'da "2021 Yılı Yunus Emre'yi Anma" toplantısı yapıldı

KARAMAN (AA) - Karaman'da Vali Mehmet Alpaslan Işık başkanlığında "2021 Yılı Yunus Emre'yi Anma Etkinlikleri" için toplantı düzenlendi.Işık, Lütfi Elvan Fuar ve Kongre Merkezi'ndeki toplantıda, kendilerinin henüz Cumhurbaşkanlığı...

19 Şubat 2021 Cuma 17:24
Karaman'da

KARAMAN (AA) - Karaman'da Vali Mehmet Alpaslan Işık başkanlığında "2021 Yılı Yunus Emre'yi Anma Etkinlikleri" için toplantı düzenlendi.

Işık, Lütfi Elvan Fuar ve Kongre Merkezi'ndeki toplantıda, kendilerinin henüz Cumhurbaşkanlığı genelgesi çıkarılmamışken UNESCO tarafından 2021 yılının Yunus Emre'yi anma yılı olarak ilan edilmesi üzerine harekete geçtiklerini söyledi.

İlk toplantının kendisini başkanlığında gerçekleştirildiğini ifade eden Işık, şunları kaydetti:

"Daha sonra vali yardımcımızın başkanlığında kurmuş olduğumuz alt komisyon ile çalışmalarımıza devam ettik. Alt komisyon ona yakın toplantı gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 2021 yılının Yunus Emre ve Türkçe Yılı olarak kutlanması talimatı üzerine Türkçe ile ilgili projeler üzerinde de çalışmaya başladık. Şimdi önümüzde tarihi bir fırsat olduğu ortada, bunu kaçırmamamız gerek. Türkiye özelinde diğer illerden çok avantajlı konumdayız. Hem Yunus Emre'yi hem de Türkçe'nin başkenti olarak Türkçe'yi sahiplenecek tek iliz. Milli Eğitim Müdürlüğümüzün çok güzel bir çalışması var. Bu kapsamda her hafta yapılmış takvime göre sınıflarda Yunus'un felsefesini benimsetecek dersler çocuklarımıza gösterilecek."

Toplantıya, AK Parti Karaman milletvekilleri Recep Şeker ve Selman Oğuzhan Eser, CHP Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver ile AK Parti Karaman İl Başkanı Abidin Çağlayan, CHP Karaman İl Başkanı Mustafa Cem Kağnıcı, bazı daire müdürleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

Anahtar Kelimeler:
ToplantıKaramanYUNUS EMRE
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.