Karaman'da düzenlenen "Yunus'un Gönlü Çalab’'n Tahtı" programında bu hafta 15 Temmuz konuşuldu

KARAMAN (AA) - Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörlüğü tarafından düzenlenen "Yunus’un Gönlü Çalab’ın Tahtı" adlı programda bu hafta 15 Temmuz konuşuldu.Aktekke Kent Meydanında KMÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Levent...

14 Temmuz 2021 Çarşamba 13:01
Karaman'da düzenlenen

KARAMAN (AA) - Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörlüğü tarafından düzenlenen "Yunus’un Gönlü Çalab’ın Tahtı" adlı programda bu hafta 15 Temmuz konuşuldu.

Aktekke Kent Meydanında KMÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Levent Yiğittepe’nin konuk olduğu programın 10'uncu haftasında "Türkiye’nin Ulusal Güvenlik Meseleleri ve 15 Temmuz Süreci" konusu ele alındı.

KMÜ Yunus Emre ve Türkçe Yılı Koordinatörü Muhammet Ali Orak'ın yönlendiriciliğinde gerçekleştirilen programda Yiğittepe, Türkiye’nin dış politikadaki öncelikleri ve yerli savunma sanayi sitemi, 15 Temmuz sürecinden sonra Türk Silahlı Kuvvetlerinin başarısı, sürece dahil olan aktörlerin amaçları ve Türkiye’nin ulusal güvenlik güçlerini nasıl etkilediği konuları hakkında açıklamalarda bulundu.

Doç. Dr. Yiğittepe Türkiye’nin jeopolitik konumu itibariyle her daim ulusal güvenlik konusu ile karşı karşıya kaldığını vurgulayarak, "Ulusal güvenlikte beka söz konusudur ve Türk milleti bekasını kolay kolay teslim edecek bir millet değildir. Tarihte örnekleri olduğu gibi Türk milleti 15 Temmuz günü de gereken tepkiyi fazlasıyla göstermiştir. Çünkü vatandaşlarımız doğruyu yanlışı görüyor." dedi.

KMÜ'nün resmi Youtube ve Facebook hesaplarından canlı yayınlanan program şehitler için yapılan duanın ardından sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
Karaman. KMÜ
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.