Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Ak, basın mensuplarıyla buluştu

KARAMAN (AA) - Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, kentte görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi.Rektör Ak, KMÜ yemekhanesinde düzenlenen programda, 29 Mayıs 2007'de kurulan üniversitenin 68'le...

12 Nisan 2021 Pazartesi 15:17
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Ak, basın mensuplarıyla buluştu

KARAMAN (AA) - Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, kentte görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Rektör Ak, KMÜ yemekhanesinde düzenlenen programda, 29 Mayıs 2007'de kurulan üniversitenin 68'le başlayan öğretim üyesi sayısının bugün 334'e ulaştığını, akademik personel sayısının ise 704 olduğunu söyledi.

2007'de 5 bin 105 olan öğrenci sayısının ise bugün 17 bin 731'e yükseldiğini ifade eden Ak, şunları kaydetti:

"Üniversitenin Mühendislik Fakültesi ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde ziraat, gıda, tarım alanlarında uzmanlaşmış öğretim üyesi sayısını artırmak, bu alanlarda üniversitenin teknik altyapısını geliştirmek ve bölgenin taleplerini karşılamaya yönelik bir ziraat fakültesi kurmak, orta vadede ise fakülte bünyesinde 'Bahçe Ttarımı, gıda işleme, zooteknik' gibi bölüm ve programları açarak öğrenci kabulünü sağlamak istiyoruz. Aynı şekilde üniversitede medya ve iletişim ile ilgili bölüm ve programları güçlendirerek orta vadede animasyon ve dijital tasarım uygulamaları konusunda yeterlilik kazanmış bir iletişim fakültesi kurmayı hedefliyoruz. Yine üniversitenin rekreasyon, turizm ve otelcilik, ağırlama ve ikram hizmetleri gibi bölüm ve programlarını geliştirip orta vadede özellikle inanç turizmi alanında yoğunlaşmış bir turizm fakültesi kurmayı amaçlıyoruz."

Rektör Ak, üniversitenin tematik alanlarından birini 'elma' olarak belirlemek istediklerini ifade ederek, "Elma'dan Elmas'a" temasıyla, ülkemizdeki elma üretiminde söz sahibi iller arasında yer alan Karaman'da elmanın tarımsal ve ekonomik değeri konusunda projeler geliştirmeyi ve bu alanda ihtisaslaşma sağlamayı amaçladıklarını dile getirdi.

Anahtar Kelimeler:
KaramanKMÜNamık Ak
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.