Kasapoğlu, Ümraniye'de Yüzme Havuzu Açılışı Yaptı

Ümraniye'de yeni bir havuzun açılışını yapan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Ümraniye, birbirinden yetenekli gençlere sahip. İnanıyorum ki bu havuzdan, bu imkanlardan bugünlerin, yarınların şampiyonları yetişecek." Diye konuştu.

02 Şubat 2023 Perşembe 10:15
Kasapoğlu, Ümraniye'de Yüzme Havuzu Açılışı Yaptı

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Ümraniye'de yeni bir havuz tesisi açılışında yaptığı konuşmada, "Ümraniye, birbirinden yetenekli gençlere sahip. İnanıyorum ki bu havuzdan, bu imkanlardan bugünlerin, yarınların şampiyonları yetişecek." dedi. 

Bakan Kasapoğlu, Ümraniye'de Atakent Birol Hayal Yüzme Havuzu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Ümraniye'yi, İstanbul'u, Türkiye'nin her biri karışını tesislerle, havuzlarla donattıklarını belirterek, "Ümraniye Belediyesi ile birlikte güzel bir işbirliğine imza atıyor, Ümraniye'mizi yeni bir eserle, projeyle buluşturuyoruz. Ümraniye'nin enerjisi, dinamizmi yeni bir yatırımla güç kazanıyor. Ümraniye, birbirinden yetenekli gençlere sahip. İnanıyorum ki bu havuzdan, bu imkanlardan bugünlerin, yarınların şampiyonları yetişecek. Ümraniye halkına hayırlı olsun." Şeklinde konuştu. 

İstanbul'un her bir karışında, Türkiye'nin her bir karışında olduğu gibi 20 yıldan beri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde mühürleri ve alın terleri olduğunu aktaran Bakan Kasapoğlu, "20 yıldan beri hiç bir engele aldırmadan, durmadan, duraksamadan çalıştık, yapmaya devam ettik. Birileri, 'beceremezsiniz' dedi. Hamdolsun başardık. Hizmet yolunu kesmeye çalıştılar. O zihniyetlerle çarpışa çarpışa bugünlere geldik. Onlar hala yıkmanın vaadini veriyorlar, yok etmenin menfiliğinin söylemiyle yürüyorlar, ama biz sizlerle, 'durmak yok yola devam' diyoruz." ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 1994'de İstanbul'a belediye başkanı olduğunda bu şehri nasıl ayağa kaldırdığına, gülistana çevirişine hep birlikte şahit olduklarını kaydeden Bakan Kasapoğlu, şöyle devam etti: 

"Bu millet, bu şehrin çöp kokusundan, patlayan çöplüklerden, akmayan sulardan, bozuk yollardan, o günlerden bugüne, hizmetle, eserle, üretimle buluşmasını da çok iyi biliyor. 20 yıllık süreç; sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, ulaşımdan sağlığa, eğitime, altyapıya, şehirciliğe, kültüre, sanata, gençlik yatırımlarına, tarımdan spora kadar dünyanın önde gelen ülkelerinden biri halinde bir yatırımla Türkiye'nin kucaklaşması. Tabii birileri her zaman olduğu gibi bu yatırımları başka şekilde ifade etmeye, algılarla başka yöne çekmeye çalıştılar. Yatırımlarımızı yerden yere vurdular. Şimdi İHA'larımızla, SİHA'larımızla uğraşıyorlar. Bu süreçte hamdolsun diğer alanlarda olduğu gibi Türkiye'nin her bir karışını spor tesisiyle donattık. En ücra noktalara kadar artık Türkiye'nin güçlü bir spor altyapısı var. Çocuklarımız en kolay şekilde bu imkanlara ulaşsınlar istiyoruz. İlmek ilmek ördük. Türkiye spor ülkesi olsun dedik. Herkes sağlıklı olsun, imkanlara erişsin istedik. Yine bizi başka şekilde itham ettiler. Bu hayata nasıl baktığınız çok mühim. Biz tesislere baktığımızda bina görmüyoruz. Yüzme öğrendiği için gözü ışıldayan insanları görüyoruz. Bayrakları en yüksekte dalgalandıran şampiyonları, İstiklal Marşı'mızı görüyoruz." 

"Tam 5 milyondan fazla kişi yüzme öğrendi" 

Bakan Kasapoğlu, havuz tesisleri için 4 yıl önce 'hedef 1 milyon' dediklerini hatırlatarak. "O hedefi hamdolsun gerçekleştirdik. Tam 5 milyondan fazla kişi yüzme öğrendi. 'Ümraniye'de 3 havuz' demiştik 4 yıl önce. 3'ü de bu aziz milletin emrinde, hizmetinde. Belediye Başkanı İsmet Yıldırım'ı da katkıları, hızlı çalışmaları için gönülden tebrik ederim." dedi. 

Hep insan odaklı çalıştıklarını ve bunun bilinmesi gerektiğini de söyleyen Bakan Bakan Kasapoğlu, "Birileri İstanbul'da musluk açıyor, temel atmama töreni düzenliyor. Ama bizim 3 havuzumuz Ümraniye'de. Her ilçede devasa hizmetlerimiz var. Zeytinburnu'nda Avrupa'nın en modern buz pistini açtık. Her bir eseri güçle, inançla, gayretle, sinerjiyle icra ediyoruz. Herkese nasip olmaz bu millete hizmet etmek. Ne kadar şükretsek azdır. Bundan sonra yine aynı azim, inançla, el ele vererek Türkiye Yüzyılı'nda durmadan, bir, beraber bu yola, bu destana devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu. 

"Mükemmel bir tesisleşme gerçekleştiriyoruz" 

Türkiye'nin her alanda güçlü dönüşümleri ortaya koyduğunu, bunlardan birisinin de spor yatırımları olduğunu belirten Bakan Kasapoğlu, şunları söyledi:

"Bir spor tesisine ulaşmak, spor malzemesine erişmek noktasından yaşananlar malum. Gelinen noktada, her bir branşta, iddiası olan bir nesli yetiştirme adına mükemmel bir tesisleşme gerçekleştiriyoruz. Ülkenin her bir karışında yarınlarımız için mücadele eden binlerce sporcumuz var. Eskiden Türkiye bir kaç branşta iddiası olan bir ülkeydi. Bir elin parmaklarını geçmezdi spor branşları. 2022 yılında 51 branşta 6127 madalyayı bizim sporcular bu ülkeye kazandırdı. Bu güçlü işbirliği ve inancın bir sonucu. 2020 Tokyo'da tarihin en güçlü olimpiyatlarını yaşadık. 2024'de de en başarılı yeni olimpiyat sürecini birlikte yaşayacağız. İstanbul'da 2022-23 eğitim döneminde, rekor bir yurt başvurusuyla karşılaştık. Rekor bir yerleştirme oranıyla her bir öğrenciyi yurtlarımıza yerleştirdik. İzmir, Ankara, Adana, Mersin'de de yüzde yüz yerleştirme bir rekordur. Türkiye Yüzyılı adına umut vaat eden, bizi heyecana sevk eden bir rekordur. Sporun yüzyılında yeni rekorları bu millete, gençlere yaşatmaya yine hep birlikte devam edeceğiz." 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.