Kayseri 1 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuyla ilgili iddialara yalanlama:

- Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü: - "Sayımların hiçbirinde insanlık dışı muamele ve onur kırıcı herhangi bir davranışın olmadığı, haberlerde bahsi geçen iddiaların kurum işleyişi ile alakası olmayan, gerçeklikten uzak iddialardan ibaret olduğu kamuoyuna saygıyla duyurulur"

06 Şubat 2022 Pazar 22:01
Kayseri 1 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuyla ilgili iddialara yalanlama:

ANKARA (AA) - Kayseri 1 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundaki sayımlarda, insanlık dışı muamele ve onur kırıcı herhangi bir davranışın olmadığı bildirildi.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünden, bazı basın ve yayın kuruluşları ile sosyal medya platformlarında yer alan, "Kayseri 1 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda sayım uygulaması sırasında, hükümlü ve tutukluların ayakta sayım vermemeleri nedeniyle Kurum personeli tarafından darbedildikleri" iddialarıyla ilgili açıklama yapıldı.

Açıklamada, iddiaların gerçeği yansıtmadığı ve tamamen asılsız olduğu belirtilerek, "Sayımların hiçbirinde insanlık dışı muamele ve onur kırıcı herhangi bir davranışın olmadığı, haberlerde bahsi geçen iddiaların kurum işleyişi ile alakası olmayan, gerçeklikten uzak iddialardan ibaret olduğu kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadesine yer verildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.