Kayseri Büyükşehir Belediyesi 2021 yılında çiftçiye desteklerini sürdürecek

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Memduh Büyükkılıç, çiftçilere 2021 yılında 100 ton yerli ve milli tohum ile yem bitkisi tohumu dağıtımı yapacaklarını bildirdi.Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükkılıç'ın...

17 Nisan 2021 Cumartesi 12:32
Kayseri Büyükşehir Belediyesi 2021 yılında çiftçiye desteklerini sürdürecek

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Memduh Büyükkılıç, çiftçilere 2021 yılında 100 ton yerli ve milli tohum ile yem bitkisi tohumu dağıtımı yapacaklarını bildirdi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükkılıç'ın talimatlarıyla tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçilere 2021 yılında destekler verilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükkılıç, 2021 yılı projeleri arasında sulu tarıma destek amacıyla 34 sulama tesisi yapılacağını, tarımı desteklemek amacıyla 5 traktör, 10 tohum eleme makinesi ve 15 çeşitli tarımsal makine dağıtımı gerçekleştirileceğini ifade etti.

Tarımı desteklemek amacıyla 100 ton yerli ve milli tohum ile yem bitkisi tohumu dağıtımı yapılacağını belirten Büyükkılıç, kabak çekirdeği, ay çekirdeği, kayısı gibi ürünlerin kurutulması için 10 bin metrekare kurutma alanı yapılacağını, ayrıca kabak çekirdeği paketleme tesisinin de 2021 yılında inşa edileceğini aktardı.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.