Kayseri Büyükşehir Belediyesi 8 kazı alanındaki çalışmalara destek veriyor

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Arkeoloji Müzesi'ndeki Kültepe Kaniş Eserleri ve Endemik Bitki Türleri Sergisi'nin açılış törenine katıldı.Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya...

28 Ağustos 2022 Pazar 11:55
Kayseri Büyükşehir Belediyesi 8 kazı alanındaki çalışmalara destek veriyor

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Arkeoloji Müzesi'ndeki Kültepe Kaniş Eserleri ve Endemik Bitki Türleri Sergisi'nin açılış törenine katıldı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, sergi açılışında konuşan Büyükkılıç, Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak 8 bölgede yapılan kazı çalışmalarına destek verdiklerini belirtti.

Kayseri'nin tarihi ve doğal zenginlikleriyle bir açık hava müzesini anımsattığını aktaran Büyükkılıç, "Kayseri kadim medeniyetler şehridir. Biz bu değerlerimizi insanlıkla buluşturmak, sahiplenme duygusunu oluşturmak amacıyla da birlikte çalışmalar yapıyoruz. Kayseri Büyükşehir Belediyesi 8 alanda kazı çalışmalarına destek veriyor. Her birinden de gerçekten gün yüzüne çıkan değerlerimiz ile Kayseri daha da önemli, anlamlı boyut kazanıyor." ifadelerini kullandı.

Büyükkılıç, Kayseri'yi hak ettiği yere getirmek için çalışmalarını sürdürdüklerini vurguladı.

Kültepe Kazı Başkanı Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu da yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek, yaklaşık 38 bin kaydın dijital ortama aktarıldığını paylaştı.

Konuşmaların ardından sergiyi gezen Büyükkılıç, eserler hakkında bilgi alarak, çocuklarla kil tablet yapma etkinliğine katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.