Kayseri Büyükşehir Belediyesince "Hafriyat Yönetim Sistemi" oluşturuldu

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından hafriyatların düzenli olarak depolanması ve bertaraf edilmesi için "Hafriyat Yönetim Sistemi" oluşturulduğu bildirildi. Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Koruma...

27 Mayıs 2021 Perşembe 14:40
Kayseri Büyükşehir Belediyesince

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından hafriyatların düzenli olarak depolanması ve bertaraf edilmesi için "Hafriyat Yönetim Sistemi" oluşturulduğu bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığınca teknolojinin imkanları kullanılarak geliştirilen ve uygulamaya konulan yeni sistemle, etkin bir hafriyat idaresi gerçekleştirilmeye başlandı.

Bu çerçevede Akin, Gömeç, Mimarsinan, Beylik ve Sarıkürklü bölgelerinde depolama sahası tahsis edildi ve bu bölgeler "himaye çiti" ile koruma altına alındı.

Web tabanlı "Hafriyat Yönetim Sistemi" kurularak, söz konusu depolama sahalarında yüksek teknoloji yazılım sistemleri ile bariyer ve kantar sistemleri oluşturuldu.

Atık üreticilerinin Büyükşehir Belediyesine başvurmalarının ardından, ilçe belediyeleriyle koordineli şekilde gerekli izin ve ruhsatlandırmaları yapılıyor ve atıkların en yakın depolama sahasına yönlendirilmesi sağlanıyor.

Öte yandan, "0532 013 38 00 numaralı "Alo Hafriyat İhbar Hattı"na vatandaşlar, ilçe belediyeleri ve diğer kamu kurumlarından gelen ihbarlar değerlendirilerek, bu bölgeler dışındaki alanlara hafriyat dökerek kirliliğe neden olanlar hakkında cezai işlem uygulanıyor. Bu amaçla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı bünyesinde "çevre zabıta ekipleri" kuruldu ve hafriyat kirliliği ile etkin bir mücadele sağlanmaya başlandı.

Ayrıca, Büyükşehir Belediyesi tarafından hafriyat toprağı ve inşaat-yıkıntı atıkları taşıyan araçlara GPS ve damper sensörü taktırma zorunluluğu getirildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.