Kayseri Büyükşehir Belediyesinden öğrencilere konaklama imkanı

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediyesi, KYK yurtlarına ilk etapta yerleşemeyen üniversite öğrencilerine yurt, misafirhane ve otellerde konaklama imkanı sunuyor. Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi, 2021-2022...

11 Ekim 2021 Pazartesi 13:24
Kayseri Büyükşehir Belediyesinden öğrencilere konaklama imkanı

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediyesi, KYK yurtlarına ilk etapta yerleşemeyen üniversite öğrencilerine yurt, misafirhane ve otellerde konaklama imkanı sunuyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi, 2021-2022 eğitim öğretim yılında yüz yüze eğitime geçilmesinin ardından kente gelen üniversite öğrencilerinden KYK yurtlarına ilk etapta yerleşemeyenlere yurda ya da eve yerleşene kadar barınma imkanı sağlıyor.

Büyükşehir Belediyesi tarafından bir otele yerleştirilen Erciyes Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencisi Diyar Altınmakas, kalacak yer bulamadığı anda Büyükşehir Belediyesinin desteğini aldığını belirtti.

Altınmakas, şunları kaydetti:

"Ben KYK'ya başvurdum, kesin gözüyle bakıyordum, evlere de bakmadım. Daha sonra yedekler açıklandı. Çok az düşünce, öyle olunca ben kalacak yer bulamadım. Okulu donduracağımı bile düşünüyordum, tek başıma da ev tutamazdım. Sonra öğrendim ki Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle sosyal hizmetlerde yer bulamayan öğrencilere misafirhanelerde yer veriliyor, buraya geldim. Hatta öğrencilere bir kolaylık sağlandığını da öğrendik. Eve çıkan öğrenciler buraya başvurursa eğer mutfak araç gereçlerinin de karşılanacağını öğrendik, bu bize gerçekten destek sağladı. Ailemin de bu durumdan haberi var, onlar da belediyenin bize sağladığı desteği çok olumlu karşılıyor ve dualarını da eksik etmiyorlar."

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne ait Beyaz Masa'yı arayan Abdullah Gül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencisi Kazım Murat Koç ise ekiplerin kendilerine yardımcı olduklarını belirterek, "Size yardımcı olacağız dediler. Biz de koşa koşa geldik çünkü yer bulamamıştık, bizim için zor olacaktı." ifadelerini kullandı.

Erciyes Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi öğrencisi Mustafa Akbalık, Dikey Geçiş Sınavı ile geldiğini konaklama ile ilgili sıkıntı yaşadığını vurgulayarak, belediyenin başlattığı kampanyayı sosyal medya üzerinden gördüğünü ve 3-4 gün içerisinde kendisine dönüş yapılarak otelde konakladığını anlattı.

Bilecik’in Söğüt ilçesinden Kayseri'ye gelen ve yurt sorunu yaşadığını aktaran Erciyes Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencisi Ertuğrul Buray Çalışan ise yurt mağdurlarından olduğunu kalacak yer problemini Kayseri Büyükşehir Belediyesine ulaşarak çözdüğünü bildirdi.​​​​

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.