Kayseri Jeotermal Kaynaklı Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi projesi onaylandı

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Jeotermal Kaynaklı Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi kurulması için Tarım ve Orman Bakanlığına başvurulan projenin onaylandığını duyurdu.Büyükkılıç,...

08 Haziran 2022 Çarşamba 15:48
Kayseri Jeotermal Kaynaklı Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi projesi onaylandı

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Jeotermal Kaynaklı Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi kurulması için Tarım ve Orman Bakanlığına başvurulan projenin onaylandığını duyurdu.

Büyükkılıç, yazılı açıklamasında, projenin Kayseri'de modern teknolojik sera ve iyi tarım uygulamalarının geliştirilmesi, seracılığın belli bir alanda planlı ve organize yapılması amacıyla hayata geçirileceğini belirtti.

Projenin onaylandığını aktaran Büyükkılıç, "Şehrimiz ve ülkemiz adına mutluyuz. Projeyle 11 ay boyunca üretim yapılması planlanıyor. Burada öncelik kadınlar olmak üzere en az 1000 kişiye istihdam sağlanması ve tarımda ihtisaslaşma amaçlanıyor. Böylelikle Jeotermal Kaynaklı Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi Projesi'nde de 'Kayseri modeli' bir başarı hikayesini hep birlikte yazıyoruz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.