Kayseri merkezli 17 ildeki FETÖ/PDY operasyonu

- Adliyeye sevk edilen 8 şüpheliden 2'si tutuklandı

29 Ocak 2018 Pazartesi 20:30
Kayseri merkezli 17 ildeki FETÖ/PDY operasyonu

KAYSERİ (AA) - Kayseri merkezli 17 ilde gerçekleştirilen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında adliyeye sevk edilen 8 kişiden 2'si tutuklandı.

Örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları belirtilen 8 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede mahkemeye çıkarıldı.

Şüphelilerden S.S. ve F.M.E. tutuklanırken, E.G, N.Ö, D.A, H.A, Y.A. ile H.A. adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartıyla serbest bırakıldı.

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma çerçevesinde örgüt üyesi oldukları gerekçesiyle 23 şüpheli hakkında gözaltı kararı alınmış, bunlardan 18'i yakalanmıştı. Daha önce mahkemeye çıkarılan 2 kişi serbest kalmıştı. Gözaltında tutulan 8 şüphelinin daha emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.