Kayseri mutfağının UNESCO'ya dahil edilmesi için paydaşlar bir araya geldi

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ın talimatıyla kentin gastronomi alanında Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nün (UNESCO) Yaratıcı Şehirler Ağına dahil edebilmesi için...

02 Nisan 2021 Cuma 15:00
Kayseri mutfağının UNESCO'ya dahil edilmesi için paydaşlar bir araya geldi

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ın talimatıyla kentin gastronomi alanında Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nün (UNESCO) Yaratıcı Şehirler Ağına dahil edebilmesi için kentteki paydaşlarla toplantı yapıldı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Öztürk başkanlığında Meclis Salonunda gerçekleşen toplantıya, UNESCO Komisyonu Danışmanı Namık Kemal Döleneken, Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu Kayseri Kadın Kolları Başkanı Gülcan Özdemir, Fotoğraf Sanatçısı Nuri Çorbacıoğlu, kamu kurumları, dernekler, sivil toplum kuruluşları, oda ve üniversite temsilcileri katıldı.

Burada konuşan Öztürk, Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde başlatılan çalışmaların UNESCO tarafından tescil edilmesinin Kayseri'nin dünya çapında tanıtımı için inanılmaz fırsatlar sunacağını belirtti.

Öztürk, bu kapsamda Kayseri gastronomi festivali, tarihi Kayseri mahallesinde "tarihten kültüre lezzet sokağı" ve "en tatlı festival" adı altında "uluslararası kahve tatlı festivali" ya da fuarı organizasyonları düzenlemeyi planladıklarını ifade etti.

Toplantıda, Namık Kemal Döleneken de geniş kapsamlı sunum gerçekleştirdi.

Döleneken, UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı için başvuru dosyasının genel taslağının hazır olduğunu, paydaşların da desteğiyle eylem planının harekete geçirilmesi aşamasına gelindiğini kaydetti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.