Kayseri OSB Başkanı ve 6 yöneticisi hakkında dava

- İddianamede, sanıkların, "görevi kötüye kullanmak" ve "imar kirliliğine neden olmak" suçlarından cezalandırılması talep edildi

13 Nisan 2021 Salı 17:25
Kayseri OSB Başkanı ve 6 yöneticisi hakkında dava

KAYSERİ (AA) - Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı T.N'nin de aralarında bulunduğu 7 yönetici hakkında, görevlerini kötüye kullandıkları ve imar kirliliğine neden oldukları iddiasıyla dava açıldı.

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianame, 11. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Tutuksuz sanıklar T.N, Ş.Ö, Ö.B, S.A, S.S, A.Y. ve A.Ö, 12 Temmuz'da hakim karşısına çıkacak.

İddianamede, OSB yöneticileri, genel müdür ve genel müdür yardımcısı olan sanıklar hakkında, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı müfettişlerince düzenlenen inceleme ve aldırılan bilirkişi raporuna yer verildi.

Davanın iddianamesinde, mevzuata aykırı olarak, yangın yönetmeliğine göre bir kısım eksiklikleri bulunduğu halde, gerekli eksiklikleri tamamlamamalarına rağmen 79 firmaya, ayrıca parseli eksik tapulu ve parselinde kaçak yapı bulunduğu tespit edilen bir firmaya, yapı kullanma izin belgesi veren sanıkların, görevlerini kötüye kullandıkları kaydedildi.

İddianamede, sanıkların, farklı zaman dilimlerinde ve farklı firmalara ait kaçak yapı tutanaklarına ilişkin gereğini yapmadıkları ve imar kirliliğine neden oldukları da ifade edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.