Kayseri Şeker Fabrikası çalışanlarına pandemi semineri

KAYSERİ (AA) - Kayseri Şeker Fabrikası personeline pandemi döneminde stresle başa çıkabilme ve tepkilerin kontrolüyle ilgili seminer verildi.Fabrikadan yapılan yazılı açıklamaya göre, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Psikoloji ve Danışmanlık...

05 Kasım 2020 Perşembe 11:19
Kayseri Şeker Fabrikası çalışanlarına pandemi semineri

KAYSERİ (AA) - Kayseri Şeker Fabrikası personeline pandemi döneminde stresle başa çıkabilme ve tepkilerin kontrolüyle ilgili seminer verildi.

Fabrikadan yapılan yazılı açıklamaya göre, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Psikoloji ve Danışmanlık Ana Bilim Dalı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Habib Hamurcu tarafından Kayseri Şeker 15 Temmuz Toplantı Salonu'nda verilen seminere, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Genel Müdür Osman Canıtez, genel müdür yardımcıları ve personel katıldı.

Seminerden önce konuşan Başkan Akay, pandemi ortamında insanların farklı psikolojik duygular, durumlar ve davranışlar sergilediğini belirtti.

Pandemiye benzer olayların ilerleyen dönemlerde de yaşanmasının muhtemel olduğunu ifade eden Akay, şunları kaydetti:

"Özellikle birey olarak, aile olarak, şirketler, kurumlar ve devlet olarak bunlara hazırlıklı olmamız lazım. Dünya gerçekten çok hızlı bir değişim ve etkileşim içerisinde. Kendimizi geleceğe hazırlamamış olursak sıkıntı gerçekten büyük demektir. Maalesef bu salgını dünya genelinde doğru bir şekilde yönetecek ne kurumlar ne de kurallar var. Dünya Sağlık Örgütü'nün bile dünya ile ilgili bir sağlık sorununu yönetme konusunda gücü hemen hemen yok. Kendisini bugünkü ve bundan sonra gelecek ortama adapte edemeyen şirketler, yok olma tehlikesi ile karşı karşıyadır. Bu duruma sadece şirketler açısından bakmamak lazım, emin olun ki hükümetler ve devletler açısından da durum pek farklı değildir. Dünya devletlerinin dahi yönetemediği bu pandemi sürecinde binlerce insanın çalıştığı bu ortamda şu ana kadar en iyi yönetim şeklini ortaya koyduğumuz inancındayız. Bunu geliştirme noktasında da her yeni gün, yeni yaklaşımlara ve bilgilere ihtiyacımız var."

Akay'ın konuşmasının ardından Hamurcu, çalışanlara pandemide kaygı bozukluğu ve duyguların yönetimiyle ilgili bilgi verdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.