Kayseri Ulaşım AŞ, Kovid-19 karşı birçok önlemi hayata geçirdi

KAYSERİ (AA) - Kayseri Ulaşım AŞ, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede hem yolcular hem de personel için birçok önlem aldı.Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, salgının ilk gününden itibaren salgın...

23 Şubat 2021 Salı 15:52
Kayseri Ulaşım AŞ, Kovid-19 karşı birçok önlemi hayata geçirdi

KAYSERİ (AA) - Kayseri Ulaşım AŞ, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede hem yolcular hem de personel için birçok önlem aldı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, salgının ilk gününden itibaren salgın ile mücadele faaliyetlerini titizlikle uygulayan Büyükşehir Belediyesi Ulaşım AŞ, İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan kararlarının uygulanmasının beraberinde temizlik ve hijyen konusunda kapsamlı çalışmalar yürütüyor.

Çalışmalar kapsamında tüm raylı sistem istasyonlarına ve otobüslere dezenfektan dispanseri konuldu, ayakta yolcu kapasiteleri azaltıldı ve salgın düzeyi durumuna göre bir dönem ayakta yolcu alınmadı.

Koltuklarda yolcu oturma düzenlemelerinin yanı sıra, araç tabanlarına sosyal mesafe etiketlemeleri, araç içi ve istasyonlarda sesli ve görsel yolcu bilgilendirmelerinin devreye alınması gibi önlemler alındı.

Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasını toplu taşımaya entegre eden Ulaşım AŞ, riskli olduğu belirlenen kişilerin toplu taşıma araçlarını kullanmalarına izin vermedi.

Yolcular kadar çalışanlarını koronavirüsten korumak için de birçok önlem alan Ulaşım AŞ'de kurum doktoru tarafından tüm personel salgın konusunda bilgilendirilirken, Kayseri Ulaşım AŞ ve özel halk otobüsü şoförlerinin sürücü kabinleri plastik siperliklerle izole edildi.

Çalışanların yemek saatleri yemekhanede kalabalıkların oluşumunu önleyecek şekilde planlandı ve iki kişilik yemek masalarına fiberglass cam ile bölme eklendi.

Güvenli hizmet standartlarına uygun olarak her alan için ayrı ayrı temizlik planlamaları oluşturuldu. Girişler, koridor ve ortak kullanım alanlarına el dezenfeksiyonları konuldu.

Nizamiye girişlerinde ateş ölçme, maske dağıtımı, HES Kodu ve salgın hakkında bilgilendirme yapıldı.

Olası vaka için iç ve dış iletişim formları hazırlandı. İzolasyon odası oluşturuldu. Kullanılan maskeler için maske atık kutuları oluşturuldu ve atık yönetmeliğine uygun şekilde toplandı.

Ortak kullanım alanlarına günlük olarak dezenfeksiyon, diğer alanlarda haftada iki kez dezenfeksiyon işlemi uygulamaya alındı.

Halen sürdürülen çalışmalarda koronavirüs ile mücadele kapsamında otopark hizmetinde görev yapan personellere eldiven ve dezenfektan dağıtımı yapılırken otoparkın asansör-ofis gibi ortak kullanım alanları periyodik olarak dezenfekte ediliyor.

Koronavirüsten korunma faaliyetleri kapsamında ayrıca eğitimler de yapıldı. Bu anlamda Ulaşım AŞ'deki tüm personellere koronavirüs bilgilendirme eğitimi ayrıca temizlik personellerine bulaşıcı hastalık eğitimi düzenlendi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.