Kayseri Valisi Günaydın'dan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajı

KAYSERİ (AA) - Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.Günaydın mesajında, Birleşmiş Milletler tarafından toplumsal bilinç ve farkındalığın arttırılması, engelli vatandaşların...

02 Aralık 2021 Perşembe 15:56
Kayseri Valisi Günaydın'dan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajı

KAYSERİ (AA) - Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Günaydın mesajında, Birleşmiş Milletler tarafından toplumsal bilinç ve farkındalığın arttırılması, engelli vatandaşların yaşam standartlarının yükseltilmesi, sorunlarına ve ihtiyaçlarına dikkat çekmek için 3 Aralık tarihinin dünyada "Engelliler Günü" olarak kabul edildiğini anımsattı.

Engelliliğin her yönüyle toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren ve yaşanan sorunların çözümüne katkı sağlamaları gereken toplumsal bir husus olduğuna dikkati çeken Günaydın, engelli vatandaşların yaşadıkları sorunların sadece kendilerinin değil, tüm insanlığın ortak sorunu olduğunu kaydetti.

Bir ülkenin engelli vatandaşlarına yönelik ortaya koyduğu eğitim, iş, barınma ve destek hizmetlerinin yaygınlığı ve kalitesinin sosyal devlet olma yolunda önemli bir gösterge olduğunu ifade eden Günaydın, şunları kaydetti:

"Son yıllarda ülkemizde her alanda gördüğümüz gelişmeyi, engelli vatandaşlarımıza sağlanan haklar ve hayatı kolaylaştırıcı düzenlemelerde de görüyoruz. Bir insanın engelli olması, onun çalışma hayatına katılmasına, sosyal ve ekonomik alanlarda başarılı olmasına engel teşkil etmemektedir. Engelli kardeşlerimizin sosyal, ekonomik ve kültür hayatına yapmış oldukları katkılar her türlü takdirin üstündedir. Bugün sporda, kültür alanında, bilim hayatında ve birçok alanda ortaya koydukları ulusal ve uluslararası başarılarla gurur duymaktayız. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün toplumumuzda engellilik konusunda farkındalık oluşturması ve engellilerimizin sorunlarının çözümüne katkı sağlaması temennisiyle, tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine en içtin sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.