Kayseri'de "15 Temmuz Darbe Girişimi" konferansı

KAYSERİ (AA) - Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Ayşe Aslıhan Çelenk, "15 Temmuz darbe girişiminin amacı düzeni kurmak ya da bozulan bir yapıyı düzeltmek değil. Tam tersi düzeni bozup iç karışıklık...

17 Temmuz 2018 Salı 13:43
Kayseri'de

KAYSERİ (AA) - Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Ayşe Aslıhan Çelenk, "15 Temmuz darbe girişiminin amacı düzeni kurmak ya da bozulan bir yapıyı düzeltmek değil. Tam tersi düzeni bozup iç karışıklık çıkartıp belli bir gücün geri alma girişimidir." dedi.

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı kapsamında Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Sümer Kampüsü'nde konferans gerçekleştirildi.

Programda konuşan ERÜ Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Ayşe Aslıhan Çelenk, 15 Temmuz darbe girişiminin çıkış noktasının ordu içerisindeki terörist bir grup tarafından planlanmış olduğunu söyledi.

FETÖ'nün ülkede bir iç karışıklık ve iç savaş çıkartma düşüncesinde olduğunu vurgulayan Çelenk, şunları kaydetti:

"15 Temmuz darbe girişiminin amacı düzeni kurmak ya da bozulan bir yapıyı düzeltmek değil. Tam tersi düzeni bozup iç karışıklık çıkartıp belli bir gücün geri alma girişimidir. Daha önceki darbelerden en temel farkı planlanış biçiminin meşru bir otorite olmaması. Ordu meşru bir yapıdır ancak bir terör örgütü bu kapsamda yer alamaz. Zaten bu meşru zeminin olmaması da başarısız olmasının sebeplerinden bir tanesidir."

Anahtar Kelimeler:
KayseriAGÜ
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.