Kayseri'de açılacak Glutensiz Kafe'de çölyak hastaları çalışacak

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de Büyükşehir Belediyesi tarafından açılacak "Glutensiz Kafe"de çölyak hastaları çalışacak.Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, yaptığı yazılı açıklamada, çölyak hastası...

15 Haziran 2021 Salı 16:23
Kayseri'de açılacak Glutensiz Kafe'de çölyak hastaları çalışacak

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de Büyükşehir Belediyesi tarafından açılacak "Glutensiz Kafe"de çölyak hastaları çalışacak.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, yaptığı yazılı açıklamada, çölyak hastası olan ve glüten duyarlılığı bulunan kişilerin glütensiz beslenmelerini sağlamak amacıyla bir kafe açmaya hazırlandıkları belirtti.

Tahılların beslenmedeki önemine dikkati çeken Büyükkılıç, "Gluten ise başta buğday olmak üzere arpa ve çavdar gibi tahıllarda bulunan bir protein olup günümüzde değişik hastalıklarla ilişkisi nedeniyle adından çok söz edilen bir besin maddesi haline geldi. Birçok vatandaşımız da çölyak rahatsızlığı dolayısıyla glutensiz yaşamla tanıştılar. Açacağımız kafemiz ile bu rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımızın yaşam kalitelerini artırmayı amaçlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Büyükkılıç, kafede çölyak hastalarının çalışacağını, mutfağında sadece glutensiz ürünlerinin yapılacağını aktardı.

Çölyak hastaları için bir sosyal proje mantığıyla yola çıktıklarını anlatan Büyükkılıç, KAYTUR bünyesinde açılacak kafenin paketli ürünlerin satılacağı açık ve kapalı alanıyla Tuna Caddesi'nde yaklaşık bir ay içinde hizmet vereceğini, kafede pide çeşitlerinden hamburgere, glütensiz tatlı çeşitlerinden ekmek ve simide kadar her şeyin bulunacağını kaydetti.


Anahtar Kelimeler:
KayseriGlutensiz Kafe
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.