Kayseri'de Anadolu Çoban Köpekleri Güzellik Yarışması düzenlendi

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de Talas Belediyesince düzenlenen Anadolu Çoban Köpekleri Güzellik Yarışması'nda, 300 çoban köpeği birinci olmak için yarıştı. Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Reşadiye Mahallesi'ndeki yarışmada...

05 Haziran 2022 Pazar 17:00
Kayseri'de Anadolu Çoban Köpekleri Güzellik Yarışması düzenlendi

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de Talas Belediyesince düzenlenen Anadolu Çoban Köpekleri Güzellik Yarışması'nda, 300 çoban köpeği birinci olmak için yarıştı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Reşadiye Mahallesi'ndeki yarışmada görücüye çıkan çoban köpekleri, güzellikleri ve görkemli vücutlarıyla hakemlerden not almak için mücadele etti.

Anadolu, Kangal, Malaklı ve Alabay olmak üzere 4 ırktan köpeğin boy gösterdiği yarışmada, Abidin Pekşan'ın Anadolu çoban köpeği şampiyon oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, "Pandemiden sonra tarım ve hayvancılığın kıymeti ortaya çıktı. Bu köpekler de hayvancılığın olmazsa olmazı. Bunlar yerli ırk olması hasebiyle bizim için çok önemli. Her cinsten köpeğin korunması ve sevilmesi bizim görevimiz. 'Patievi' diye bir yer yaptık orada da sahipsiz köpeklerimize bakıyoruz." ifadesini kullandı.

Şampiyon köpeğin sahibi Abidin Pekşan ise Başkan Yalçın ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Nevşehir'den köpeğiyle yarışmaya katılan Ahmet Alda da çok güzel bir etkinliğin gerçekleştirildiğini kaydetti.

Yarışma sonunda Yalçın'a kangal cinsi 2 köpek yavrusu hediye edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.