Kayseri'de aspir ekim alanı yüzde 500 arttı

KAYSERİ (AA) - Kayseri Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Şahin, Tarım Bakanlığının desteği ile 2020 yılında 4 bin dekar olan aspir üretim alanının 20 bin dekara ulaştığı bildirdi.Şahin yaptığı yazılı açıklamada, Bünyan ve Kocasinan...

19 Temmuz 2021 Pazartesi 14:16
Kayseri'de aspir ekim alanı yüzde 500 arttı

KAYSERİ (AA) - Kayseri Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Şahin, Tarım Bakanlığının desteği ile 2020 yılında 4 bin dekar olan aspir üretim alanının 20 bin dekara ulaştığı bildirdi.

Şahin yaptığı yazılı açıklamada, Bünyan ve Kocasinan ilçeleri başta olmak üzere birçok ilçede susuz arazilerde aspir ekiminin yoğun gerçekleştirildiğini belirtti.

Üreticileri sahada düzenli takip ettiklerini ve teknik destek verdiklerini aktaran Şahin, şunları kaydetti:

"İlçe müdürlüklerimizdeki teknik personelin sahada sürekli takibi ve üreticilerimizin teknik talimatlara uyması sonucunda 2021 yılı üretim sezonunu olumsuz etkileyen kuraklığa rağmen aspirde yüz güldüren sonuçların alınacağı görülüyor. Geride bıraktığımız 2 yılda aspir üretiminde ülke genelinde 9. sıradan 7. sıraya yükselen Kayseri için bu yıl da üretim rakamlarının artacağı, üreticimizin memnun olacağı ve ülke üretiminde üst sıralara yükseleceği bir üretim sezonu olacağını düşünüyorum. Bu çalışmalar ilimiz genelinde önümüzdeki sezonlara ışık tutacaktır. Aspir yağı üretim artışıyla ilimiz, ülkemizde bitkisel yağ açığının kapatılması yönünde önemli bir atılımı gerçekleştirecektir."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.