Kayseri'de belediye ile üniversite arasında ulaşım iş birliği

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım AŞ ile Erciyes Üniversitesinin ortaklaşa gerçekleştirdiği TÜBİTAK 1001 Projesi başarıyla tamamlandı.Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakanlık onaylı Ar-Ge...

25 Aralık 2020 Cuma 14:27
Kayseri'de belediye ile üniversite arasında ulaşım iş birliği

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım AŞ ile Erciyes Üniversitesinin ortaklaşa gerçekleştirdiği TÜBİTAK 1001 Projesi başarıyla tamamlandı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakanlık onaylı Ar-Ge merkezine sahip Kayseri Ulaşım AŞ, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Endüstri Mühendisliği Bölümü ile tramvayların sefer tarifesi ve makinist çizelgelemesi problemini çözmek amacıyla bir araştırma geliştirme projesi gerçekleştirdi.

Proje kapsamında, nüfus yoğunluğu gün geçtikçe artan Kayseri'de, şehir içi toplu ulaşım için büyük önem arz eden tramvay hatlarının sefer tarifelerini ve makinist sefer görevlerinin belirlenmesinde ve atanmasında verimlilik ve hizmet seviyesi odaklı yenilikçi bir çözüm yaklaşımı geliştirildi.

TÜBİTAK tarafından desteklenen projede, şirketin sefer maliyetlerinde tasarruf sağlanırken hizmet kalitesi de arttırılmış olacak.

ERÜ Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Lale Özbakır ve araştırma ekibi tarafından yürütülen projede, Ulaşım AŞ bünyesinde çalışan bir araştırmacının yüksek lisans tezi tamamlanırken, iki yurt dışı ve bir yurt içi bildiri sunumu yapıldı.

Projeyle seferler artık tahminlenen yolcu taleplerine göre geliştirilen program tarafından planlanabilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, üniversiteler ile yerel yönetimlerin iş birliği yapmasının şehre önemli kazanımları olduğunu belirtti.

Üniversiteler ile iş birliğinin daha güçlendirilmesi gerektiğini her ortamda ifade ettiğini anımsatan Büyükkılıç, "Ulaşım AŞ ile Erciyes Üniversi ortak geliştirdikleri proje ile toplu taşımacılık için çok önemli olan çizelgeleme problemine verimlilik ve en üst seviyede hizmet esasında çözüm üretmeleri hem şehrimiz için hem de ulaşım sektörü için çok önemli bir gelişme. Kayseri Ulaşım AŞ bünyesindeki Ar-Ge merkezimizin şehrimizdeki üniversitelerle yenilikçi çalışmalar yapıyor olması ve ürettikleri teknolojiler ile birçok şehre hizmet vermesi bizleri sevindiriyor." ifadelerini kullandı.

Büyükkılıç, proje ekibinde yer alan Ulaşım AŞ personeline ve katkıları için Prof. Dr. Lale Özbakır ile diğer öğretim üyelerine teşekkür etti.

Kayseri Ulaşım AŞ Ar-Ge Merkezi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onayı ile faaliyetine başladığı 2018 yılından bu yana akıllı şehir ve akıllı ulaşım temalarına odaklanmış 8 projeyi tamamlamış olup, 9 proje ile çalışmalarına devam ediyor.

Anahtar Kelimeler:
ERÜKayseri Ulaşım AŞ
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.