Kayseri'de belediyelerin yol çalışmaları

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Orgeneral Hulusi Akar Bulvarı ile Aşık Veysel Bulvarı'nın kesiştiği noktadaki katlı kavşak ile 2 U alt geçit çalışmalarını denetledi.Belediyeden yapılan yazılı...

09 Mart 2021 Salı 16:09
Kayseri'de belediyelerin yol çalışmaları

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Orgeneral Hulusi Akar Bulvarı ile Aşık Veysel Bulvarı'nın kesiştiği noktadaki katlı kavşak ile 2 U alt geçit çalışmalarını denetledi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, projeyle ilgili son durumu yerinde gören Başkan Büyükkılıç, içme suyu hatlarının deplasesi ile diğer alt yapı çalışmaları hakkında da yerinde bilgiler aldı.

Büyükkılıç, burada yaptığı açıklamada, ihalesi tamamlanan ve önümüzdeki günlerde yapımına başlanılacak olan Furkan Doğan Yurdu-Anayurt arası Hafif Raylı Sistem Hattı yapımı projesinin zaman kaybına mahal vermeden ivedilikle hayata geçirilebilmesi için katlı kavşak ve alt geçit yapım çalışmalarına hız verildiğini belirtti.

Gerek katlı kavşak yapım çalışmaları, gerekse altyapı hatlarının deplasesi öncesinde alternatif güzergahlar üzerinde çalışılarak trafiğin kesintiye uğramadan sürekliliğinin sağlanması için gerekli tüm tedbirlerin alındığını ifade eden Büyükkılıç, şunları kaydetti:

"Zahmetli olan bir işin içerisindeyiz ve bunun farkındayız. İster istemez vatandaşlarımızı bir miktar mağdur etme durumunda kalıyoruz. En verimli şekilde, en kısa zamanda bu süreci nasıl yönetiriz düşüncesi ile gerek KASKİ'miz, gerek Kayserigaz'ımız, gerekse Fen İşleri Daire Başkanlığı ile koordineli bir çalışma sürecindeyiz. Burada üç ayrı çalışma var. Bu kapasiteli işi vatandaşımızı mağdur etmeden kısa sürede yapmanın gayretleri ve iyi niyeti içerisindeyiz. KASKİ'nin 800'lük ana borusunun geçtiği, adeta şehrin can damarı olan bir noktada yapılan bu çalışma ile ilgili vatandaşları mağdur etmemek için kafa yoruldu. Pazar günü sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle vatandaşlarımız evlerindeydi. Pazar günü su kesintisine sebep olsaydık haklı olarak epey tepki toplardık. Bunu pazartesi sabahı başlatıp, su sorununu çözmeye ve kısa sürede aşmaya çalışırken, trafik konusunda ister istemez bir miktar sıkıntı yaşattığımızın farkındayız. Mağduriyetin en az olanına çalışıp, gayret gösterdik."

- İki sanayi bölgesi arasında yol imara uygun hale getiriliyor

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Organize Sanayi Bölgesi ve Kayseri Serbest Bölge arasındaki 1,5 kilometrelik yol çalışmasını yerinde inceledi.

Yapılan yol hakkında yetkililerden bilgi alan Palancıoğlu, yeni yolun daha konforlu olacağını ifade etti.

Yolun daha önce imara uygun yapılmadığını anlatan Palancıoğlu, şunları kaydetti:

"Bu nedenle de yapılaşmada sorunlar vardı. Şimdi yolu imara uygun hale getirecek şekilde buraları güzelleştiriyoruz. Yolu tekrar kaydırak imara uygun hale getiriyoruz. Birkaç gün içerisinde buradaki ham yol oluştuktan sonra inşallah altyapısı ve çevresi ile birlikte güzel bir hale gelecek. Melikgazi Belediyesi olarak geçtiğimiz sene 170 kilometre gibi rekor seviyede asfalt yol yapmıştık. İnşallah bu sene de buna benzer rakamlarda büyük hizmetler yapacağız. İlçemizde ulaşımı daha konforlu ve imara uygun hale getiriyoruz."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.