Kayseri'de bir belediye, 3 bakkalın veresiye defterini satın aldı

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de Kocasinan Belediyesi, kırsal mahallelerdeki 3 bakkalın veresiye defterini satın aldı.Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Kocasinan Belediyesi, Osmanlı’dan gelen zimem defteri (veresiye defteri) geleneğini devam...

06 Nisan 2022 Çarşamba 15:45
Kayseri'de bir belediye, 3 bakkalın veresiye defterini satın aldı

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de Kocasinan Belediyesi, kırsal mahallelerdeki 3 bakkalın veresiye defterini satın aldı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Kocasinan Belediyesi, Osmanlı’dan gelen zimem defteri (veresiye defteri) geleneğini devam ettiriyor.

Ramazan ayında kırsal mahallelerde bulunan 3 bakkalın veresiye defterini satın alan ekipler, borçlu vatandaşların yüzünü güldürdü.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, ramazanda yaptıkları hizmetlerle vatandaşların yüreğine dokunduklarını belirterek, "Bunlardan biri olan ve Osmanlı'dan günümüze kadar gelen 'zimem defteri' uygulamasını ilçemizde yaşatıyoruz. Böyle anlamlı ve güzel geleneğimizi yaşatma adına hem de ramazan ortamının manevi iklimi içerisinde yardımlaşma duygularının en üst seviyede olduğu bir ortamda ayrı önem ve değer taşımaktadır." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.