Kayseri'de büyükbaş hayvan dolandırıcılığı davası

KAYSERİ (AA) - Kars'taki 13 besiciden aldıkları 1104 büyükbaş hayvandan bir kısmının parasını ödemedikleri iddiasıyla haklarında dava açılan 4 sanığın yargılanmasına devam edildi.Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada...

21 Ocak 2021 Perşembe 17:56
Kayseri'de büyükbaş hayvan dolandırıcılığı davası

KAYSERİ (AA) - Kars'taki 13 besiciden aldıkları 1104 büyükbaş hayvandan bir kısmının parasını ödemedikleri iddiasıyla haklarında dava açılan 4 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuksuz sanık E.K. ve taraf avukatları hazır bulundu. Tutuksuz sanıklar G.K, Ş.K. ve İ.K. ise duruşmaya katılmadı.

Yaklaşık 7 milyon liraya satın aldıkları 1104 hayvandan bir kısmının parasını ödemedikleri iddiasıyla haklarında "bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık" ve "tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı" suçlarından dava açılan E.K. savunmasında, iddiaları kabul etmeyerek beraatini istedi.

Sanık avukatları, büyükbaş hayvan sayısının bahsedilenden daha az olduğunu savundu.

Müşteki avukatları ise gönderilen hayvan sayının 1104 olduğunu ve müvekillerinin mağduriyetinin giderilmediğini belirterek, sanıkların cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 13 Temmuz'a erteledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.